C.A.G Datastöd utser ny VD och lanserar satsning inom IT och finansiella system

C.A.G Datastöd utser ny VD och lanserar satsning inom IT och finansiella system

2019-05-02

I samband med detta tillträder Johan Sunmo som ny VD för bolaget. Johan har lång erfarenhet från ledning och expertkonsulting inom Bank & Finanssektorn och kommer närmast från ett tungt uppdrag inom Custody för en av storbankerna. Han har tidigare bland annat varit med om att starta C.A.G Datastöd och är väl förtrogen med bolagets verksamhet.

C.A.G Datastöd är sedan grundandet 1994 ett av Sveriges ledande IT-bolag med fokus på kunder inom finansmarknaden. Bland kunderna återfinns bland andra AMF, Alecta, Fjärde AP-fonden, Sjunde AP-fonden, Carnegie Fonder och Proventus Capital Management. Erbjudna tjänster inkluderar drift och förvaltning av SimCorp Dimension och andra finansiella system, drift och förvaltning av kontorsnära IT-tjänster och verksamhetsnära konsulttjänster inom digitalisering. I samband med lanseringen av den nya organisationen integreras C.A.G MoveU i C.A.G Datastöd.

Johan Sunmo, tillträdande VD för C.A.G Datastöd kommenterar: ”Jag är stolt och glad över att få leda C.A.G Datastöd. Finanssektorn är under stark utveckling och har ett stort behov av effektiva tjänster inom IT och digitalisering. C.A.G Datastöd har en unik position på marknaden med sitt djupa verksamhetskunnande och ett stort kundfokus. Det ser jag som viktiga framgångsfaktorer att bygga vidare på.”

Åsa Landén Ericsson, VD C.A.G Group kommenterar: ”Med rekryteringen av Johan Sunmo och lanseringen av den nya organisationen tar vi ett steg mot ökad expansion av C.A.G Datastöds affär. C.A.Gs ambition är att vara ledande inom ett antal fokuserade kundsegment och Bank & Finans, där C.A.G Datastöd ingår, är vårt största enskilda segment. Bolagets fokus på finansmarknadens aktörer, och specifikt portföljförvaltare, ger ett unikt kunderbjudande som värdesätts av våra många och långvariga kunder inom segmentet

 

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson

VD CAG Group AB

Asa.landen[a]cag.se

070-208 64 90

 

Kontaktuppgifter Erik Penser Bank, Certified Adviser:

Tel: 08-4638300

Email: certifiedadviser@penser.se

 

 Om C.A.G

C.A.G är ett konsultbolag verksamt inom IT-management, systemutveckling, drift & förvaltning och utbildning, med fokus mot Bank & Finans, Hälsa, Vård & Omsorg samt Försvar. Med passion för utveckling arbetar C.A.G för att skapa långsiktigt värde för sina kunder och för att varje medarbetare ska trivas och växa i sin roll. Hos C.A.G finns såväl omfattande strategi- som implementationskompetens och Bolaget kan därför hjälpa sina kunder med små som stora projekt – allt från isolerade insatser till att ta helhetsansvar. C.A.G har cirka 330 anställda, fördelade på självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. C.A.G är noterat på Nasdaq First North Premier sedan december 2018. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Kontaktperson

Åsa Landén Ericsson

+46 70 208 64 90

asa.landen@cag.se

Prenumerera på pressmeddelanden
Jag accepterar att informationen jag lämnar kommer att sparas av mottagaren och användas för att kontakta mig i framtiden. Läs mer i vår integritetspolicy.
Skicka
X
X