Första kvartalet i sammandrag

  • Intäkterna uppgick till 232,2 (237,0) MSEK, motsvarande en tillväxt om -2,0%, varav organisk tillväxt -2,0% och förvärvad tillväxt 0,0%. Exklusive underkonsultintäkter uppgick den organiska tillväxten till -0,7%
  • Justerad EBITA uppgick till 21,4 (25,5) MSEK
  • Justerad EBITA-marginal 9,2% (10,8)
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 12,3 (18,4) MSEK
  • Medeltalet anställda uppgick under kvartalet till 451 (436) och vid periodens slut till 449 (432)
  • Resultat efter skatt uppgick till 14,7 (17,1) MSEK
  • Vinst per aktie efter utspädning uppgick till 2,05 (2,38) SEK. Antal aktier efter utspädning uppgick till 7 167 602 (7 167 602)

VD Åsa Landén Ericsson kommenterar:

CAG gör ett stabilt resultat i årets första kvartal. Som vi flaggade för i boksluts­kommunikén såg vi under perioden en svagare marknad inom systemutveckling i offentlig sektor samtidigt som kvartalet innehöll en arbetsdag mindre än föregående år. Omsättningen minskade med ca 2 procent. Kommande kvartal innehåller tvärtom en arbetsdag fler så på halvåret blir spelplanen jämförbar.

Föregående års marginal om 10,8 procent var CAG:s starkaste för ett första kvartal i modern tid så jämförelsen var tuff. 2024 års justerade EBITA-marginal om 9,2 procent är ur det perspektivet bra och visar CAG:s styrka med en balanserad kundbas inom intressanta segment, kompetenta seniora medarbetare och långa, goda kundrelationer.

Mot slutet av kvartalet ökade aktiviteten på marknaden och pipelinen med affärer ser tillfredsställande ut både inom vår framgångsrika Drift & Förvaltningsaffär och inom konsultrörelsen.

Vi fortsätter att aktivt titta på intressanta förvärv och har goda förutsättningar finansiellt för att fortsätta växa via förvärv med bra kassaflöden, låg belåning och en attraktiv struktur med självständiga dotterbolag som underlättar integrationen. Som vanligt är vi dock noggranna med att den strategiska och kulturella passningen mellan potentiella förvärv och CAG ska vara mycket god, det är en förutsättning och framgångsfaktor för ett lyckat förvärv.

Nya ramavtal och affärer

Under kvartalet tecknade vi ramavtal med IKANO Bank och med två större centrala myndigheter inom penetrationstester (cybersäkerhet). Vi har stärkt vår kapacitet inom pen-tester och är nu en ledande aktör inom området. Vi fick också flera nya uppdrag för rådgivning och implementation av DORA-regelverket (Digital Operational Resilience Act), ett cybersäkerhetsregelverk som syftar till att stärka den digitala motståndskraften inom finanssektorn. Här är CAG unikt väl positionerat då vi har djup kunskap inom både Cyber Security och Bank & Finans.

Inom finanssektorn fick vi också nya förtroenden av bl a Handelsbanken, Swedbank, IKANO Bank, Folksam och Nasdaq med projekt som rör AFC (Anti Financial Crime), regulatorisk efterlevnad/compliance, betalningslösningar och verksamhetsnära systemutveckling.

Inom Industrisegmentet startade vi uppdrag hos många stora exportdrivna kunder, bland andra Tobii, Saab, Atlas Copco och Scania inom områden som QA, Testautomation och Miljötestledning.

Goda utsikter inom Försvar och Samhällssäkerhet

Som förväntat fortsatte den goda efterfrågan inom Försvarssegmentet och nya uppdrag startades hos både FMV och Försvarsmakten. En liten dämpare på affären är att processen för säkerhetsgodkännande hos kontrollerande instanser fortfarande tar lång tid, vilket gör att konsulter med färdiga uppdragsbeställningar kan få vänta länge på projektstart. Detta gäller fler och fler uppdrag inom samhällssektorn och försvarsindustrin, inte bara för försvars-myndigheterna. Förutom att det tråkigt för våra medarbetare att inte komma i gång med efterfrågade och samhällsnyttiga uppdrag, kostar det pengar som vi och våra branschkollegor gärna skulle använda mer produktivt.

Inom systemutvecklingsnära områden ser vi fortsatt ett högre konkurrenstryck inom offentlig sektor. Tack vare vårt breda erbjudande och seniora verksamhetsnära kompetens tar vi kontinuerligt nya affärer men konkurrensen om uppdragen är fortsatt hög. Dock är de underliggande behoven stora varför vi räknar med en successiv återhämtning under året.

AI @ CAG

Utvecklingen inom AI-området är snabb. Vi jobbar intensivt med att utveckla förmågor inom AI tillsammans med våra kunder. Många av våra kunder arbetar i Microsoftmiljö och där hjälper vi till med rådgivning inom användarstrategier, säkerhets- och licensfrågor kring Microsoft 365 Copilot, den AI-drivna assistent som Microsoft nu integrerar i applikationer som till exempel Word, Excel och Outlook. Vi håller också workshops kring användning av LLM:s som till exempel ChatGPT. Rätt implementerade och använda kan LLM:s skapa stort värde i en organisation, men det kräver både kunskap och inspiration till ändrade arbetssätt. AI kommer också in på bred front inom systemutveckling och som del av programvaror och metodik inom bland annat AFC, AML, Compliance och cybersäkerhet. Vi har hållit flera större kompetensutvecklingsevents inom AI och kundträffar där vi delar med oss av insikter och kunskap. På sikt lär AI bli en naturlig del av de flesta mänskliga aktiviteter. Inom de närmaste åren kommer CAG att fokusera på att få mesta möjliga värde av utvecklingen och bidra positivt till våra kunders affärer.

CAG på 3:e plats i Great Place to Work

I förra veckan offentliggjordes resultatet av årets Great Place to Work-undersökning. Det är enormt glädjande att vi även 2024, precis som 2023, når hela vägen till en 3:e plats bland stora organisationer. Jag vill rikta ett stort tack alla CAG:are för förtroendet! Det ger energi till att fortsätta arbeta för ett CAG där vi alla trivs och vill göra nytta för våra kunder, varje dag.

Våra finansiella rapporter finns tillgängliga här:

Rapporter & Presentationer

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Denna information är sådan information som CAG Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 april 2024 kl. 08.30 (CET).Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people. Leading technology.

Lasting impact

.CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi-och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Certified Adviser och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

CAG har utsetts till Sveriges tredje bästa arbetsplats av Great Place to Work i kategorin Stora Organisationer. Det innebär att CAG behåller sin fina placering från 2023 och tar hem bronset även i år.

Great Place to Work utvärderar årligen arbetsplatskulturen för ca 20 miljoner medarbetare i över 100 länder. Till grund för kartläggningen ligger mer än 30 års forskning inom vad som utmärker en arbetsplats där medarbetarna trivs och känner tillit, engagemang och stolthet.

– Jag är oerhört stolt över att vi når tredjeplatsen i årets undersökning. Att alla vi som jobbar här ser CAG som en riktigt bra arbetsplats är det vi vill uppnå när vi går till jobbet varje dag. Vår målsättning är att ständigt lära nytt och utveckla vår verksamhet och det här ger ännu mer energi till det arbetet. Jag vill också gärna lyfta fram hur stolta vi är över att CAG:s medarbetare verkligen gör skillnad och jobbar med samhällsviktiga projekt som bidrar till ett enklare, säkrare och bättre liv, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG.

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 april kl. 11:00 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people.

Leading technology. Lasting impact

.CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Jag träffade en gammal kollega som tipsade CAG Consoden om mig. De hade en smidig rekryteringsprocess där jag träffade konsultcheferna och VD och fick ett mycket gott intryck. Efter det var det klart! Jag har varit inom försvarssektorn tidigare och kände mycket väl till Consoden då vi har många gemensamma kontakter.

Sammanhållningen inom företaget fick mig att vilja arbeta här tillsammans med variationen på uppdrag och kunder. Vi har en mycket fin sammanhållning där vi gör saker tillsammans, både på jobbet och privat.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag arbetar idag på ett globalt läkemedelsbolag och just här i Uppsala tillverkar vi magmedicin. Jag sitter som IT-chef med ansvar för åtta medarbetare. Det är ett spännande uppdrag både vad gäller min roll och branschen som sådan. Inom Life Science händer det mycket och jag får vara en del av det.

CAG Consoden ska växa inom Life Science och här blir jag delaktig i att bygga en större marknad för oss inom CAG. Uppsala är ju lite av ett nav när det kommer till Life Science och med min erfarenhet och mina kontakter kan vi ta marknadsandelar.

“Fördelarna med CAG är att vi kan leverera från ax till limpa”
Timmy Hedlund, CAG Consoden

Vilka fördelar ser du med CAG Consoden och vilka blir dina utmaningar?

Fördelarna med CAG är att vi kan leverera från ax till limpa. Vi har kompetensen för att leverera helhetsåtaganden där vi ansvarar för allt.

Utmaningen blir att växa och hitta rätt kunder i Uppsala med hänsyn tagen till konjunkturen. Det handlar även om att få rätt ramavtal och ha rätt samarbetspartners.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag är nybörjare på golf och det har blivit ett stort intresse. Min sambo fick mig att börja och jag tycker det är kul! Nu går jag i väntans tider för att få komma i gång och jag har rätt mycket golf-abstinens.

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Lasting impact: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala och Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Per Liljeström

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)70 301 99 59

Vad fick dig att välja CAG Arete?

När jag väl gjorde mig tillgänglig för ett nytt jobb kontaktade en rekryterare mig. Jag gick på flera intervjuer för att få träffa olika företag. När jag till slut träffade Arete så fann jag det jag sökte. Jag hade bra samtal med konsultchef, VD och kommande kollega och upplägget kändes bekvämt. CAG Arete är familjärt och vänligt. Vi har bra förmåner och rätt arbetssätt. Sedan gillar jag att vi är ett stort bolag fast med mindre dotterbolag för då får jag det familjära och kan göra skillnad där jag är.

Det kan vara en utmaning att sitta ute hos kund och samtidigt bygga företagskultur och träffa sina kollegor. Här tar CAG verkligen hand om företagsbyggandet.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag kan webb! Inte så mycket traditionell frontend som html, css och javascript utan mer det som händer i backend. Skulle det dock behövas kan jag hjälpa till med frontend också men främst arbetar jag i C#. Mina styrkor är att jag kan bygga system som stöttar redaktörer och frontendutvecklare i deras arbete. Integrationer och CMS-delarna kan jag också väldigt väl. Jag har arbetat mycket med Episerver/Optimizely och Umbraco. Det handlar ju om att bygga det som kund efterfrågar och som underlättar för redaktörerna i deras vardag.

Därför analyserar jag gärna webbsidor för att kunna göra dem bättre och förfina dem. Det gäller att göra granskningar ofta, gärna i varje sprint, och förbättra utifrån utfallet för att slippa den tekniska skuld som kan byggas upp och det kan jag hjälpa till med.

“CAG Arete är familjärt och vänligt”
Carl Schéle, Systemutvecklare

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag skulle vilja lära mig mer om JavaScript och React eller något annat javascriptbibliotek och det skulle vara intressant att t ex integrera (Mobilt) BankID någon gång. Jag märker att det efterfrågas mer och mer.

Just nu sitter jag och pluggar Service Bus, Umbracos nya version för att sedan gå vidare med React eller Vue.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag spenderar mycket tid med familjen och det har blivit en del parkhäng och pulkaåkning under vintern. Jag har också återupptagit tennisen och spelar en del när jag inte är tennistränare åt en grupp. Jag spelade mycket tennis när jag var yngre så det är kul att börja om igen.

Jag är Djurgårdare och kollar mycket på fotboll och hockey. Har stått i klacken sedan barnsben men numera är det familjeläktaren som gäller när alla vänner också har skaffat barn.

Några dolda talanger besitter jag också bl. a. hjälper jag en kompis då och då med att renovera. Vågar påstå att jag är riktigt bra på att snickra och måla! Sen har jag arbetat som kock och bagare vilket gör att jag är duktig på att laga mat och baka. Favoritmaträtten är något med skaldjur men jag tackar aldrig nej till potatisgratäng och oxfilé!

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Lasting impact: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Helena Grimfors

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)73 415 93 50

Vad fick dig att välja CAG Arete?

Den mänskliga framtoningen! Framför allt att jag blev jag kontaktad av konsultchefen Tobias och vi hade ett bra första samtal. Jag hade inte tänkt mig en framtid som konsult men konsultcheferna trodde på min erfarenhet och kompetens så det fick mig att våga ta klivet.

När jag var på intervju och träffade dem personligen blev jag övertygad. CAG Arete är ett vänligt bolag och det bekräftades verkligen under rekryteringsprocessen.

Kundbasen är mycket intressant för mig med en stor variation och med kunder där jag kan få göra skillnad. Jag uppskattar CAG:s försvarsinriktning med tanke på vårt omvärldsläge, den branschen skulle jag vilja arbeta med för att göra nytta!

Vilken är din specialistkompetens?

Min specialistkompetens är att hjälpa företag att ta bättre beslut och detta med hjälp av BI.  Företag ska fatta beslut som baseras på fakta snarare än gissningar. Visst kan det vara bra med kvalificerade gissningar men med rätt sammansatt data som underlag så kan beslutsfattare ta rätt beslut vid varje given tidpunkt.

Jag är farkostingenjör, ekonom och utvecklare. Sen har jag gått mer mot datainriktningen. Jag har en bra domänkunskap så jag kan prata med ekonomer, HR, rekryterare och säljare utan problem. Det gör att jag lättare kan kartlägga deras processer som kan översättas till modeller som utvecklare förstår. På samma vis kan jag utvecklingsprocesserna och kan förklara det för slutanvändarna.

Jag vill hjälpa företag att förstå sin verksamhet bättre. Jag är bra på att utifrån processerna, grunddatat och kundens behov förstå hur rapporter ska sammanställas och visualiseras till slutanvändarna för att tillgodose deras behov.

Transparens på ett bolag är viktigt, medarbetare ska ha möjlighet att se vad som händer på företaget och att man kan demokratisera informationen. Många ska ha tillgång till informationen och kunna se samma sak, självklart beroende på behörighet. Informationen kan föra människor samman då man kan dela och diskutera den och alla ser samma sak oavsett tidpunkt.

“Min specialistkompetens är att hjälpa företag att ta bättre beslut och detta med hjälp av BI”
Daniel Qvist, BI-specialist

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill lära mig mer om de bakomliggande ETL-processerna och självständigt kunna sätta upp en miljö på ett företag. Jag vill veta hur informationen tas ut,  hur data skyfflas från källorna till det ställe man vill läsa ifrån för att sedan paketeras och slutligen visualiseras. Power BI och frontend-delen kan jag väl men jag vill lära mig mer om backend så att jag får en mer komplett vy. Genom att jag har min domänkunskap vill jag verkligen lära mig backend för att kunna hela kedjan.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Då håller jag gärna på med djur eller hockey. I familjen har vi två hästar, en hund och två kaniner. Vi har nästan en 4H-gård.

Vi bor vid en sjö och jag älskar att åka skridskor. Jag försöker även lära min son att bli en bra hockeyspelare. Det blir således mycket tid med familjen och med djuren.

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Lasting impact: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Tobias Forsberg

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)76 197 77 80

CAG Group AB (publ) offentliggör sin kvartalsrapport för första kvartalet 2024 onsdag den 24 april kl 08.30. Samma dag kl 13.00 presenterar bolagets vd Åsa Landén Ericsson rapporten via en webbsändning med Finwire. Se länk här!

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 april kl. 09:00 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people.

Leading technology. Lasting impact

.CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

CAG Group AB’s (publ) Årsredovisning och lagstadgade Hållbarhetsrapport för 2023 har idag publicerats på bolagets webbplats, www.cag.se, där den finns tillgänglig för nedladdning, samt bifogas i detta pressutskick.

För ytterligare information, kontakta:        

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90, Asa.landen[a]cag.se

 

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 mars kl. 09:30 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people. Leading technology. Lasting impact.

CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

Aktieägarna i CAG Group AB, 556297-2504, kallas till årsstämma tisdagen den 7 maj 2024 kl. 16.00 på Convendum, Kungsgatan 9, lokal Conference 1, i Stockholm.

RÄTT ATT DELTA OCH ANMÄLAN

Den som önskar delta på bolagsstämman ska:

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 26 april 2024,
  • dels anmäla sin avsikt att delta till bolaget per e-post till , eller per post till CAG Group AB, Box 7465, 103 92 Stockholm (märk kuvertet “Årsstämma”) senast den 30 april 2024.

Vid anmälan uppges namn, personnummer/organisationsnummer, telefonnummer, adress och aktieinnehav samt i förekommande fall uppgift om ombud och biträden.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att få delta på stämman, vara registrerad för aktierna i eget namn i aktieboken hos Euroclear Sweden AB (s.k. rösträttsregistrering) den 26 april 2024. Sådan rösträttsregistrering, som kan vara tillfällig, måste – för att kunna beaktas vid framställningen av bolagsstämmoboken – av aktieägaren begäras hos förvaltaren så att denne kan verkställa rösträttsregistreringen senast den 30 april 2024.

Ombud m.m.

Om aktieägare avses företrädas av ombud, måste ombudet kunna förete skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till stämman. Fullmakten ska företes i original och får inte vara utfärdad tidigare än ett år före dagen för stämman, om inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av en juridisk person ska ombudet också kunna förete aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. Fullmaktsformulär hålls tillgängligt på bolagets webbplats www.cag.se och skickas utan kostnad för mottagaren med post till aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Godkännande av dagordning
4. Upprättande och godkännande av röstlängd
5. Val av en eller två justeringsmän
6. Fråga om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen
8. Anförande av verkställande direktören
9. Fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt beslut om vinst eller
förlust enligt den fastställda balansräkningen
10. Beslut om ansvarsfrihet åt styrelsen och verkställande direktören
11. Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer
12. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisorerna
13. Val av styrelse, revisor och eventuella revisorssuppleanter
14. Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen
15. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
16. Stämmans avslutande

FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 2 – Val av ordförande vid stämman

Valberedningen föreslår att Ola Lidström väljs till ordförande vid stämman.

Punkt 9 – Beslut om vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår årsstämman att besluta om utdelning om 3,90 kr (3,60) per aktie. Beräknat på antalet utestående aktier per 31 december 2023 motsvarar detta en total utdelning om 27 954 (25 803) TSEK. Styrelsen anser att föreslagen utdelning är försvarlig i relation till bolagets ekonomiska ställning och kapitalbehov för att driva och utveckla verksamheten. Avstämningsdag för utdelning föreslås vara den 10 maj 2024 och beräknad dag för utbetalning är i så fall den 15 maj 2024.

Punkt 11 – Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer

Valberedningen föreslår att antalet styrelseledamöter fastställs till sex utan suppleanter och antalet revisorer fastställs till en utan suppleanter.

Punkt 12 – Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisorerna

Valberedningen föreslår att arvode till styrelsens ordförande ska utgå med 400 000 kronor och att arvode till var och en av övriga styrelseledamöter som inte är anställda i koncernen ska utgå med 200 000 kronor. Arvode till revisorn föreslås utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 13 – Val av styrelse, revisor och eventuella revisorssuppleanter

Valberedningen föreslår omval av följande ledamöter: Bo Lindström, Jenny Rosberg, Peter Strömberg och Göran Westling. Ledamöterna Bengt Lundgren och Sara Mattsson har avböjt omval. Valberedningen föreslår vidare nyval av Anna Jennehov och Gregory Singh, samt omval av Bo Lindström som styrelsens ordförande. Närmare uppgifter om de föreslagna styrelseledamöterna finns tillgängliga på bolagets webbplats, www.cag.se, samt i valberedningens motiverade yttrande.

Valberedningen föreslår – i enlighet med styrelsens rekommendation – att det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB på nytt väljs till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB har meddelat att Niklas Renström avses utses till huvudansvarig revisor.

Punkt 14 – Beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen

Styrelsen föreslår att bolagsstämman bemyndigar styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, konvertibler eller teckningsoptioner. Nyemission ska kunna ske med kontant betalning eller med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor. Bemyndigandet är avsett för emission av aktier, konvertibler eller teckningsoptioner avsedda som betalning vid företagsförvärv eller finansiering av företagsförvärv och ska kunna medföra en ökning av antalet aktier med högst det antal aktier som motsvarar 10 procent av antalet aktier vid tidpunkten för stämmans beslut om bemyndigande.

Punkt 15 – Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Styrelsen föreslår att följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare ska fastställas.

Dessa riktlinjer omfattar lön och annan ersättning till bolagets verkställande direktör och övriga ledande befattningshavare. Riktlinjerna omfattar även ersättningar till styrelseledamöter i den mån de erhåller ersättningar utöver styrelsearvode för tjänster som rör en position som täcks av dessa riktlinjer. Riktlinjerna ska tillämpas på ersättningar som avtalas, och förändringar som görs i redan avtalade ersättningar, efter det att riktlinjerna antagits av årsstämman 2024. Riktlinjerna omfattar inte ersättningar som beslutas av bolagsstämman.

Riktlinjernas främjande av bolagets affärsstrategi, långsiktiga intressen och hållbarhet

En framgångsrik implementering av bolagets affärsstrategi och tillvaratagande av bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet, förutsätter att bolaget kan rekrytera och behålla kvalificerade medarbetare. För detta krävs att bolaget kan erbjuda konkurrenskraftig ersättning. Dessa riktlinjer möjliggör att ledande befattningshavare kan erbjudas en konkurrenskraftig totalersättning.

I bolaget har inrättats, och kan komma att inrättas framöver, aktierelaterade incitamentsprogram riktat till alla medarbetare (inklusive verkställande direktör och övriga ledande befattningshavare) som främjar anställdas aktieinnehav, vilket skapar incitament för att främja bolagets affärsstrategi, långsiktiga intressen och hållbarhet. Dessa program har och skall beslutas av bolagsstämman och omfattas därför inte av dessa riktlinjer.

Bolaget skall erbjuda marknadsmässiga villkor som gör att Bolaget kan rekrytera och behålla kompetent personal. Ersättningen till ledande befattningshavare skall bestå av fast lön, rörlig ersättning, pension, avgångsvillkor och andra sedvanliga förmåner.

Fast lön

Den fasta lönen omprövas som huvudregel en gång per år och skall beakta individens kvalitativa prestation. Den fasta lönen för den verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare skall vara marknadsmässig.

Rörlig lön

Rörlig ersättning kan utgå till ledningen i dotterbolagen samt till koncernens VD. Den rörliga ersättningen har ett tak och taknivån skall beakta individens ansvarsnivå och grad av inflytande. Storleken på den rörliga ersättningen är kopplad till förutbestämda och mätbara kriterier baserade på resultatutfallet i dotterbolagen. Resultatet måste överstiga en lägsta kvalificerande nivå, vilket skapar incitament för att främja bolagets affärsstrategi, långsiktiga intressen och hållbarhet. Rörlig ersättning har ett maxtak som ej kan överstigas. Uppfyllelse av kriterier för utbetalning av rörlig kontantersättning ska mätas under en period om ett år.

För koncernens VD sätts kriterier för rörlig lön årligen av styrelsen. Kriterierna bereds av styrelsens ersättningsutskott som också upprättar beslutsunderlag för det årliga fastställandet av utfall. Kriterierna baseras på bolagets ekonomiska måluppfyllnad och ersättningen har ett fastställt tak. När mätperioden för uppfyllelse av kriterier för utbetalning av rörlig kontantersättning avslutats ska det bedömas och fastställas i vilken utsträckning kriterierna uppfyllts. Styrelsen ansvarar för bedömningen såvitt avser rörlig kontantersättning till verkställande direktören. Såvitt avser rörlig kontantersättning till övriga befattningshavare ansvarar verkställande direktören för bedömningen. Såvitt avser finansiella mål ska bedömningen baseras på den av bolaget senast offentliggjorda finansiella informationen. Rörlig ersättning reserveras i årsredovisningen och betalas ut året efter att mätperioden avslutats. Den rörliga lönen får uppgå till högst 40 procent av den fasta årliga kontantlönen.

Pension

Verkställande direktören och övriga ledande befattningshavare skall ha premiebaserade pensionsavtal. Pensionering sker för verkställande direktören och de ledande befattningshavarna vid 65 års ålder. Pensionsavsättningar baseras enbart på den budgeterade lönen såtillvida inte annat följer av tvingande kollektivavtalsbestämmelser. Pensionsförmåner får sammanlagt uppgå till högst 35 procent av den fasta årliga kontantlönen.

Uppsägning och avgångsvillkor

Vid den verkställande direktörens och CFO:ns uppsägning gäller vid uppsägning från Bolagets sida 9 månaders uppsägningstid. Vid uppsägning från den verkställande direktörens eller CFO:ns sida gäller 6 månaders uppsägningstid. Mellan Bolaget och de andra ledande befattningshavarna gäller en ömsesidig uppsägningstid om 6-9 månader.

Därutöver kan ersättning för åtagande om konkurrensbegränsning utgå. Ersättningen uppgår till högst 60 procent av den fasta inkomsten vid tidpunkten för uppsägningen och utgår under den tid som åtagandet om konkurrensbegränsning gäller, vilket ska vara högst 12 månader efter anställningens upphörande.

Andra sedvanliga förmåner

Andra förmåner får innefatta bl.a. friskvård, livförsäkring, sjukvårdsförsäkring och bilförmån. Sådana förmåner får sammanlagt uppgå till högst 15 procent av den fasta årliga kontantlönen.

Lön och anställningsvillkor för anställda

Vid beredningen av styrelsens förslag till dessa ersättningsriktlinjer har lön och anställningsvillkor för bolagets anställda beaktats genom att uppgifter om anställdas totalersättning, ersättningens komponenter samt ersättningens ökning och ökningstakt över tid har utgjort en del av styrelsens beslutsunderlag vid utvärderingen av skäligheten av riktlinjerna och de begränsningar som följer av dessa.

Beslutsprocessen för att fastställa, se över och genomföra riktlinjerna

Styrelsen har inte utsett något separat ersättningsutskott utan istället hanterar styrelsen i sin helhet frågor om ersättning och andra anställningsvillkor. I styrelsens uppgifter ingår att lägga fram förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Styrelsen ska upprätta förslag till nya riktlinjer åtminstone vart fjärde år och lägga fram förslaget för beslut vid årsstämman. Riktlinjerna ska gälla till dess att nya riktlinjer antagits av bolagsstämman. Styrelsen ska även följa och utvärdera program för rörliga ersättningar för bolagsledningen, tillämpningen av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare samt gällande ersättningsstrukturer och ersättningsnivåer i bolaget. Vid styrelsens behandling av och beslut i ersättningsrelaterade frågor närvarar inte verkställande direktören eller andra personer i bolagsledningen, i den mån de berörs av frågorna.

Frångående av riktlinjerna

Styrelsen får besluta att tillfälligt frångå riktlinjerna helt eller delvis, om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl för det och ett avsteg är nödvändigt för att tillgodose bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet, eller för att säkerställa bolagets ekonomiska bärkraft. Som angivits ovan ingår det i ersättningsutskottets uppgifter att bereda styrelsens beslut i ersättningsfrågor, vilket innefattar beslut om avsteg från riktlinjerna.

ANTALET AKTIER OCH RÖSTER

Vid utfärdandet av denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i bolaget till 7 167 602. Bolaget innehar inga egna aktier.

SÄRSKILDA MAJORITETSKRAV

För giltigt beslut i enlighet med styrelsens förslag enligt punkten 14 krävs att förslagen biträds av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

UPPLYSNINGAR PÅ STÄMMAN

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på dels bedömningen av ett ärende på dagordningen, dels bolagets ekonomiska situation, dels bolagets förhållande till annat koncernföretag.

HANDLINGAR

Redovisningshandlingar, innefattande styrelsens förslag till resultatdisposition, och revisionsberättelse samt styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare enligt punkten 15 kommer att finnas tillgängliga hos bolaget samt på bolagets webbplats www.cag.se senast tre veckor före bolagsstämman. Styrelsens fullständiga förslag enligt punkten 14 kommer att finnas tillgängligt hos bolaget samt på bolagets webbplats www.cag.se senast två veckor före bolagsstämman. Valberedningens motiverade yttrande finns tillgängligt på bolagets webbplats www.cag.se. Samtliga angivna handlingar skickas utan kostnad för mottagaren med post till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Angivna handlingar kommer även att finnas tillgängliga på stämman. Bolagsstämmoboken hålls tillgänglig hos bolaget.

_____________

Stockholm i mars 2024

Styrelsen, CAG Group AB (publ)

För ytterligare information, kontakta:

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB, 070-208 64 90,

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank.

Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars kl. 17:40 (CET).

Besök www.cag.se för mer information.

We accelerate digital innovation for people.

Leading technology. Lasting impact.

CAG är ett IT-konsultbolag specialiserat inom Technology Management, Systemutveckling, Cyber Security, Drift & Förvaltning samt Utbildning. Vi skapar långsiktig samhällsnytta med hjälp av den vassaste kompetensen och den modernaste tekniken. Våra kunder återfinns inom Försvar, Bank & Finans, Industri & Infrastruktur, Handel & Tjänster samt Hälsa & Vård. CAG erbjuder omfattande strategi- och implementationskompetens och hjälper våra kunder att lyckas i små som stora projekt. Vi är cirka 450 medarbetare i självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. CAG är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan 2018. Bolagets Certified Advisor och likviditetsgarant är Carnegie Investment Bank.

[/cag_textblock][/vc_column][/vc_row]

Vad fick dig att välja CAG Novus?

Jag har arbetat med en kollega från CAG Novus under en längre tid och hon berättade så mycket bra om bolaget. Hon tipsade sina chefer om mig och på den vägen är det. När jag pratade med henne var det en självklarhet att börja på CAG Novus. Hon förmedlade känslan av ett omtänksamt, genuint och familjärt bolag som var lagom stort. Jag träffade både konsultchefen och VD:n och fick samma positiva känsla. CAG Novus är verkligen ett tryggt, genuint och familjärt bolag där både chefer och kollegor visar en stor omtänksamhet om varandra.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Mitt uppdrag är inom försvarsbranschen och jag arbetar som förvaltningstekniker. Det innebär att jag förvaltar IT-system, hårdvara och dokumentation. Jag är mer av en generalist och arbetar med allt från nätverk, uppsättning av servrar, infrastruktur, VMware, backuper – allt från botten till toppen. Vi är det underliggande lagret kring hårdvara hela vägen upp till klienterna. Självklart arbetar vi i förvaltningsuppdraget med livscykelhantering och planerar för när nya system behöver sättas i bruk. Allt styrs av ITIL som är vår metodik.

För mig handlar det om att finnas här och förstå verksamheten. Kunna hjälpa dem längs vägen, förstå deras behov och lösa de dagliga utmaningarna.

“CAG Novus är verkligen ett tryggt, genuint och familjärt bolag där både chefer och kollegor visar en stor omtänksamhet om varandra”
Björn Bjering, förvaltningstekniker

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag ser fram emot att bli mer specialiserad på systemen jag arbetar med och bli mer nischad.  Jag vill även fördjupa mig än mer inom Linux för det är både roligt och en stor bristvara märker jag.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag är tvillingpappa åt Sixten och Sigrid 5 år gamla och det tar mycket tid.

Annars är jag gammal styrkelyftare och älskar att träna. Jag har dock lagt styrkelyftningen på hyllan och mitt fokus är på Enduro. Det har jag tränat i drygt 10 år och nu handlar det mer om att vara bonnastark och smal samt att ha teknik för att kunna ta mig runt i skogen, över stock och sten.

Sedan är jag gammal guldsmed och har en smedja hemma. Jag pluggade till guldsmed under gymnasietiden med juvelinriktning. Efter gymnasiet arbetade jag som guldsmed under ett års tid. Jag har även arbetat 10 år inom kriminalvården, på anstalten Kumla,  och under den tiden valde jag att plugga vidare inom IT.

Bolag: CAG Novus

Grundat: 2008, del av CAG sedan 2009

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri

Specialistområden: Försvarsområdet, offentlig sektor

Lasting impact: Att ständigt utveckla våra kunders verksamhet, vår egen kompetens och leveranser.

Adress: Augustendalsvägen 76, 131 52 Nacka Strand
Mästergatan 7, 745 37 Enköping
Offerdalsvägen 9, 835 32 Krokom

Kontakta oss om du vill veta mer

Peter Lidström

Konsult- och kontorschef Enköping

CAG Novus

+46 (0)70 607 40 98

Vad fick dig att välja CAG Arete?

Jag fick ett meddelande på LinkedIn från Frida som ansvarar för bland annat rekrytering på CAG Arete. Det stack ut då det innehöll både intressant information och samtidigt en stor portion humor vilket väckte min nyfikenhet. Under en tid har jag funderat över konsultrollen och velat prova den arbetsformen. Jag hade ett förutsättningslöst samtal med konsultchefen och där fick jag svar på många frågor kring konsultrollen och CAG Arete som bolag.

Sedan fick jag träffa konsultcheferna och VD som gav tydliga och ärliga svar på mina frågor. Jag kände att CAG var rätt för mig! CAG Arete är ett bolag som är tillräckligt stort för att kännas tryggt men tillräckligt litet för att vara personligt. Det tilltalar mig.

Nu ser jag fram emot att få träffa alla mina kollegor.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag skulle vilja säga att min specialistkompetens är min bredd. Jag har varit analytiker i över 20 år. Det har varit olika roller som exempelvis marknads-, kund- och dataanalytiker eller kort och gott senior analytiker. Många namn för liknande uppgifter och det handlar om att förstå behovet och lösa det på bästa sätt för uppdragsgivaren.

Jag gillar variationen i arbetet. Att stötta och hjälpa kunden att få svar på sina frågor samt ta fram en lösning som passar just dem. Nu senast har QlikSense varit verktyget jag framför allt har använt.

“CAG Arete är ett bolag som är tillräckligt stort för att vara tryggt och tillräckligt litet för att vara personligt. Det tilltalar mig”
Eve-Lina Furestad, BI-specialist

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag har arbetat inom många olika branscher tidigare men jag har aldrig varit konsult. Den nya erfarenheten ser jag verkligen fram emot. Jag ser även fram mot erfarenhets- och kompetensutbytet med mina nya kollegor. Utöver detta  finns det så mycket med den nya tekniken och verktyg jag inte har använt som jag vill utforska och lära mig mer om.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag har man och två tonårsbarn och i vår familj handlar det mycket om sport, eller nästan bara om sport. I familjen är jag taxi, supporter och sköter sekretariatet i bandy. När jag själv byter till träningskläder åker jag gärna längdskidor, är på gymmet eller paddlar SUP. Jag älskar att paddla, jag har en instruktörsutbildning från Spanien i bagaget och har tränat och tävlat i drygt 10 år.

Utöver sporten så gillar jag att baka, fixa i trädgården och odla. Resultaten blir väldigt varierande men det är rofyllda uppgifter som jag mår bra av.

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Lasting impact: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Tobias Forsberg

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)76 197 77 80