Alexandras första vecka på C.A.G

Vi välkomnar Alexandra Dandenell till oss på C.A.G. Alexandra är senior informationssäkerhetskonsult och det är hennes första vecka hos C.A.G Engvall Security.

Alexandras första vecka på C.A.G

Alexandras första vecka på C.A.G 6016 4016 C.A.G

Du gör din första vecka på C.A.G, hur känns det så här långt?

Det känns verkligen jättebra. Så klart en del att sätta sig in i men det känns skönt att få börja med en smygstart på kontoret där jag hinner lära känna C.A.G och mina kollegor. Just nu kikar jag på en del leads för att hitta rätt uppdrag samt att jag hinner gå några informationssäkerhetskurser och på sikt ska jag nog certifiera mig inom CISM.

 

Vilka uppdrag är du sugen på?

Min bakgrund är inom projektledning och även som Scrum Master. Så att få leda ett säkerhetsprojekt är det jag är extra sugen på i dagsläget.

 

Är det skillnad att vara projektledare inom ett säkerhetsprojekt?

Det är samma arbetsuppgifter vad gäller att se till att leda arbetet oavsett typ av projekt. Däremot när det är ett säkerhetsrelaterat projekt finns det en hel del extra saker att tänka på vad gäller just säkerhetsaspekten. Det är en stor fördel då att som projektledare ha kunskap inom säkerhet som jag har för jag vet direkt vad man ska kunna tänka på, vilka risker som kan finnas och som behöver hanteras för att kunna leda arbetet framåt. Det är inte så vanligt att man har den dubbla kompetensen, både inom säkerhet och projektledning.

 

Hur kom du i kontakt med C.A.G?

Jag blev kontaktad av en rekryterare, vid helt rätt tillfälle och de lyckades fånga mitt intresse 😊

Det som triggade mig var att jag kommer enbart att få jobba med just säkerhet samt att det var ett relativt nystartat, mindre bolag. Jag har tidigare arbetat hos arbetsgivare som är större än C.A.G sett till antalet anställda. Dessutom ville jag ju få kombinera mina kompetenser inom både säkerhet och projektledning. Hos C.A.G Engvall Security så vet jag att jag bara kommer att få arbeta med säkerhet. För mig ligger säkerhet och informationssäkerhet extra varmt om hjärtat.

 

Vad kommer du troligtvis få jobba med (roll)?

Jag är öppen för utmaningar. Projektledning är det jag har gjort i kombination med säkerhet. Jag kommer mer från informationssäkerhetsområdet och där finns det jättemånga möjligheter som jag gärna tar mig an.

Forensik verkar superspännande, tänk att få leda ett team inom det!

 

Varför säkerhetsområdet?

Det har alltid funnits en nyfikenhet hos mig. Jag har alltid varit i kontakt med säkerhetsavdelningarna när jag har bedrivit IT-projekt och jag fick upp ögonen för det området tidigt. Security by design, säkerhetskriterier, GDPR – det finns med i nästan alla IT-projekt. Säkerhet är dessutom ett område som växer hela tiden och blir än mer viktigt.

 

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om?

Jag älskar att lära mig nya saker och suger åt mig kunskap som en svamp så detta är en svår fråga. Jag vill inte stänga dörren för IT-säkerhetsområdet heller men just nu fokuserar jag på att växa mer inom informationssäkerhetsområdet. Men på sikt vill jag få mer lärdom inom IT-säkerhetsområdet.

 

Vad lockade dig med C.A.G?

Jag var nyfiken på att hamna i ett mindre bolag där jag kan vara med och påverka. Här får jag ju det lilla bolaget plus att här är det verkligen konsulten som är i fokus!

Jag gillar att det är en familjär och personlig stämning här. Att bolaget dessutom är rätt nystartat kändes kul och jag vill gärna vara med på den resan framåt. Som jag sa tidigare så lockade dessutom att jag kommer enbart arbeta med uppdrag inom säkerhet. Finns dessutom en fördel av att bolaget är nystartat inom en koncern för då känns det tryggare än att börja på ett litet nystartat bolag.

 

 

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X