C.A.G samarbetar med Southsiders OCR

C.A.G har startat ett samarbete med Southsiders OCR, där OCR står för Obstacle Course Racing, alltså hinderbanelöpning. Southsiders OCR välkomnar alla nivåer, allt från nybörjare till elitsatsande. Träningsglädje och social samvaro är en viktig del, likaväl som ökad styrka och förbättrad kondition.

C.A.G samarbetar med Southsiders OCR

C.A.G samarbetar med Southsiders OCR 1333 760 C.A.G

I mitten på oktober gick VM i hinderbana av stapeln i England och där hade klubben sin första deltagare med, Marit Elfman. Under dagarna tre tävlas det i sprint, långdistans och team-relay. Marit tävlade i långdistanstävlingen i klassen damer 45-49 år. Dagen bjöd på drygt 15 km löpning med 100 hinder på en riktigt tuff bana. Väl tuff eftersom ingen av deltagarna i den klassen klarade alla hinder, vilket i sin tur betydde att ingen världsmästare kunde utropas. Väl kämpat trots allt med 95% klarade hinder! 

Tävlingssäsongen för föreningens deltagare avslutades första helgen i november med terrängloppet Ultimate Trail, ett lopp på 10 kilometer med start tre gånger med en timmes mellanrum under dagsljus, skymning och nattmörker. Totalt kan man alltså springa tre mil om man orkar och hinner till nästa start. Southsiders deltagare överträffade sina förväntningar. Alla nöjda och glada! 

Nu går klubben in i vinterträning för att komma tillbaka ännu starkare nästa år. Under 2019 kommer C.A.G och Southsiders OCR att samarbeta kring träning och hälsa för att fortsätta att utveckla C.A.G till en attraktiv och hälsosam arbetsplats. 

Kontaktperson

Johan Elfman

johan.elfman@cag.se

X
X