Examensarbetet som ledde fram till drömjobbet

Mattias Vahlberg gjorde först sin praktik hos C.A.G Datastöd och fortsatte sedan med att skriva exjobb. Sedan en vecka tillbaka så arbetar han 100% hos oss.

Examensarbetet som ledde fram till drömjobbet

Examensarbetet som ledde fram till drömjobbet 2048 1609 C.A.G

 

Hur kom det sig att du började på Datastöd?

Jag har pluggat IT-Infrastructure and cloud engineer på Lernia Yrkeshögskola vilket är en tvåårig utbildning. Innan jag började själva utbildningen så gjorde jag egen research för att vara säker på att jag valde rätt utbildning. Jag kontaktade då C.A.G Novus och fick väldigt bra återkoppling angående både val av utbildning samt att de tipsade mig om C.A.G Datastöd och deras inriktning på företaget. Så av en tillfällighet, precis innan praktiken, så hade C.A.G Datastöd en annons ute och då blev det helt rätt att söka mig dit.

 

Min praktik pågick i tre månader och jag började i januari. Först fick jag sitta med i supporten vilket är ett mycket bra sätt att få förståelse för vad C.A.G Datastöd gör och lära känna våra kunder bättre. Sen ändrade jag inriktning för att jobba med infrastruktur tillsammans med Fred Engström (som även blev min handledare under exjobbet). Jag fick gå parallellt med honom under sista delen av praktiken vilket var väldigt lärorikt och nyttigt för mig. Jag trivdes så jag valde att göra mitt examensjobb här.

 

Berätta mer om ditt exjobb

Jag valde kort och gott ett ämne som jag tycker är intressant och aktuellt för tiden – Infrastruktur som kod. Genom att jag hade fått gå parallellt med Fred Engström under sista delen av min praktik så blev det naturligt att fortsätta göra det, under tiden jag skrev. Det blev även naturligt att han blev min handledare.

Exjobbet och rapporten blev väldigt bra. Vi fick presentera det på skolan, tack och lov blev jag godkänd och fick till och med VG 😊.

 

Så vad händer nu?

Sedan en vecka tillbaka så arbetar jag heltid på C.A.G Datastöd som Junior Cloud Operations Engineer. Här är det full fart och jag sitter nu ute hos kund och bygger infrastrukturen till en av deras applikationer. Jag jobbar även med att förädla C.A.Gs molnmiljö. Kort och gott så trivs jag som fisken i vattnet.

 

Hur har det varit att arbeta på Datastöd?

Det har varit ett riktigt bra mottagande och familjär stämning. Alla har varit väldigt hjälpsamma och man kan fråga vad man vill, alla tar sig verkligen tid. Jag har hamnat på rätt plats, här kan jag fortsätta att lära mig. Jag har lärt mig mer här än i skolan… men säg det inte till någon 😉.

 

Har du bra kollegor?

Jättebra kollegor – de tar sig alltid tid att hjälpa till och vi löser problemen tillsammans. Jag har hört om scenarion där personen som gjort sin praktik endast fått sitta i ett hörn och inte vara med och utvecklas men det gäller verkligen inte här.

 

Hur man får man en bra praktikplats?

Du måste söka ganska flitigt och du får inte vara blyg. Vissa som pluggar har inte jobbat så mycket tidigare och då kanske det inte faller sig så naturligt att ta kontakt med företag. Du måste dock vara driven och leta aktivt. Praktikplatsen kommer inte av sig själv utan du måste jaga.

 

Vad är bäst med C.A.G?

Gemenskapen! Vi har väldigt bra sammanhållning.

 

Avslutningsvis, vad händer i sommar?

Semester och åka upp till sambons släkt i Norrbotten och koppla av.

Sen blir det mycket rullskidor och löpning i sommar inför ett eventuellt 3:e Vasalopp.

 

 

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X