”Skugga en hälsoinformatiker” på C.A.G Healthcare

Som student kan klivet ut i arbetslivet ibland kännas stort och det är svårt att veta vad som väntar på andra sidan. Under våren har studenter i hälsoinformatik vid Karolinska institutet fått skugga en av C.A.G Healthcares hälsoinformatiker under en dag. En fantastisk möjlighet för oss att komma i kontakt med duktiga studenter som också vill delta i utvecklingen av svensk hälsa, vård och omsorg och samtidigt dela med oss av hur vardagen som hälsoinformatiker på C.A.G kan se ut!

”Skugga en hälsoinformatiker” på C.A.G Healthcare

”Skugga en hälsoinformatiker” på C.A.G Healthcare 1728 2048 C.A.G

Vi inom C.A.G Hälsa, vård och omsorg ser ett stort intresse från studenter i framförallt hälsoinformatik och medicinsk teknik att komma i kontakt med företag som jobbar med e-hälsa. Samtidigt är duktiga studenter från högskolor och universitet som vill arbeta med att utveckla Sverige inom hälsa, vård och omsorg guld värda och en viktig grund för C.A.G:s rekrytering och tillväxt inom Hälsa, vård & omsorg. Vi vill därför vara med och göra klivet ut i arbetslivet lite enklare och samtidigt få input på vad studenterna tycker är viktigt hos framtida arbetsgivare; vi vill bidra till att skapa en brygga mellan studier och arbetsliv.

 

Under mars och april har vi på C.A.G Healthcare därför arrangerat aktiviteten ”Skugga en Informatiker” för studenter på masterprogrammet i hälsoinformatik vid Karolinska Institutet. Studenterna har fått följa med en av våra konsulter inom hälsoinformatik och/eller kravanalys under en arbetsdag ute hos några av våra kunder, och då fått se hur en vanlig arbetsdag som hälsoinformatiker kan se ut samtidigt som de fått en inblick i C.A.Gs arbete inom svensk hälsa, vård och omsorg.

 

Malin Lindberg är informatiker på C.A.G Healthcare och har själv studerat hälsoinformatik vid Karolinska Institutet. Hon är en av initiativtagarna till satsningen:

Det var inte allt för längesedan jag sökte jobb och jag fann det svårt att veta var man skulle börja söka. Jag tycker att arbetsmarknadsdagar och andra event är en bra möjlighet att komma i kontakt med arbetsgivare, men det är mycket folk och kan vara svårt att få en personlig bild av företaget. Därför är aktiviteten att skugga en Informatiker ett unikt tillfälle för studenterna att se arbetsplatsen, ställa frågor i lugn och ro samt se hur det är att vara konsult på riktigt.”

 

Responsen från studenterna har varit otroligt positiv vilket gör oss väldigt glada! Majoriteten såg detta som ett unikt tillfälle att få en bild av hur framtida jobb kan se ut samt att få en inblick i jobbet som konsult inom området hälsa, vård och omsorg. De tar med sig en omfattande och positiv bild av C.A.G som ett bolag med kompetens inom sektorn, samtidigt som det är en trevlig och lärorik arbetsplats med stor möjlighet till utveckling. De berättar också att de har fått mer konkret insikt i hur arbetslivet för en hälsoinformatiker kan se ut i olika uppdrag och med varierade arbetsuppgifter.

 

Vid pennan/Malin Lindberg och Emelie Holmber, C.A.G Healthcare

X
X