Vi hälsar Andrea Olivares välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Andrea Olivares välkommen till C.A.G Arete

Vi hälsar Andrea Olivares välkommen till C.A.G

Vi hälsar Andrea Olivares välkommen till C.A.G 1858 2048 C.A.G

Hur kom du i kontakt med C.A.G?

Jag kom i kontakt med C.A.G Arete för många år sedan. Jag arbetade i ett projekt hos min dåvarande arbetsgivare och i samma projekt arbetade två konsulter från C.A.G Arete. Sedan har jag följt C.A.G under några år. För mig, som bland annat har arbetat inom Bank & Finans, har det varit viktigt att få känna mig hemma i det bolag jag är anställd i samtidigt som bolaget känner till min bransch. Så när jag bestämde mig för att byta arbetsgivare så lyssnade jag runt och pratade med mina tidigare konsultkollegor.  Efter det så träffade jag C.A.G Aretes VD Mats Ågren och det kändes rätt direkt.

I och med att de konsultkollegor jag arbetade med, i mitt tidigare projekt, hade arbetat länge på C.A.G så förstod jag att C.A.G är väldigt mån om sina medarbetare. Samma känsla kände jag när jag träffade VD:n och det bekräftades även när jag hade ytterligare samtal med konsulter på C.A.G. Jag ville komma till ett mindre bolag där vi känner varandra och där arbetsgivaren bryr sig om sina medarbetare. Där det finns en hög grad av omtänksamhet och ödmjukhet, som på C.A.G.

 

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är agil projektledare. Jag kommer från traditionell projektledning och när det agila arbetssättet började breda ut sig inom Bank & Finans så anammade jag det arbetssättet. Jag gillar att kombinera det agila med det mer traditionella.

För mig är det viktigt med ett prestigelöst ledarskap där jag gärna kavlar upp ärmarna och hjälper till där det behövs. Är det exempelvis kravarbete som behöver stärkas upp så gör jag gärna det med – allt för att vi tillsammans ska nå målet.

För några år sedan fick jag höra uttrycket ”Servent Leadership” dvs tjänande ledarskap och det beskriver mitt sätt att leda och vara. Jag finns där för att leda gruppen framåt. Jag finns inte där för min egen skull eller för att bestämma. Målet med mitt ledarskap är att få teamet att interagera och briljera – tillsammans. Så det gäller att se till varje teammedlem och lyfta deras förmågor och egenskaper. Så är en tjänande ledare.

Sen har jag de senaste åren arbetat med AI och det har varit en spännande resa. Jag har arbetat med att implementera digitala chatt-botar hos kommuner och myndigheter. Det är ett väldigt spännande område som passade mig perfekt då jag ville prova något nytt och då blev det AI.

För mig är det viktigt att konstant utvecklas och röra mig framåt. Jag är född nyfiken och vill alltid utvecklas, både personligen och i min yrkesroll. De två hänger ju ihop.

 

Vad betyder passion för utveckling för dig?

Spontant så tänker jag på min nyfikenhet och att vilja o våga lära mig något nytt men också passionen att kunna balansera traditionellt och nytt. Det är viktigt att ha kvar foten i grunden/basen samtidigt som jag provar nya saker. Dessutom är det också viktigt att våga göra fel.

All utveckling, oavsett vad det gäller, handlar om att ju mer du vill lära dig desto mer utvecklas du. Vare sig det är personlig utveckling eller annan utveckling. Våga göra om och våga göra nytt.

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X