Vi hälsar Karl-Mårten Karlsson välkommen till C.A.G

Karl-Mårten är senior Informationssäkerhetsspecialist och välkomnas till C.A.G Engvall Security. Han gör sin första vecka hos oss och går direkt ut i uppdrag. Vi är glada över att få en pratstund med honom.

Vi hälsar Karl-Mårten Karlsson välkommen till C.A.G

Vi hälsar Karl-Mårten Karlsson välkommen till C.A.G 2048 1450 C.A.G

Välkommen till C.A.G Engvall Security. Hur känns det?

Det känns verkligen jättebra! Jag går direkt ut i uppdrag som informationssäkerhetsrådgivare hos en svensk myndighet, vilket är kul. Där ser jag fram emot att få vara rådgivande kring risk, sårbarhet, hot, hur man förebygger och hanterar det. Jag kommer att arbeta på IT-sidan med allt som rör deras IT-system vilket innebär att det blir så klart mycket analys av regelverk och systemuppbyggnad. Jag kan tänka mig att awareness och processutveckling blir områden jag också kommer att arbeta med. Jag uppskattar att få komma in tidigt, gärna innan branduttryckning behöver göras. Det vill säga att komma in och få identifiera de hot och risker som finns och förebygga dessa – allt för att skydda informationen. Här är det viktigt att kravställningen påbörjas i ett tidigt skede så att vi sedan kan säkerställa att kraven implementeras och att det sedan testas i en djupare penetrationstest.

 

Varför C.A.G?

C.A.G verkar toppen! Här är fokus på säkerhet, vi pratar samma språk och vi förstår affären och det har jag längtat efter.  C.A.G Engvall Security består av mycket sympatiska människor, de har många intressanta kunder och det är ett starkt inflöde av affärer. Helt enkelt ett företag som inte är så byråkratiskt och stort utan mer mänskligt. Det är helt klart ett mindre bolag än där jag kommer ifrån vilket lockade mig. Det känns framtidssäkert. I min bransch får man så klart många rekryteringserbjudande men de bolagen har känts industriella, stora och mer byråkratiska. Så känns det inte här. Dessutom var en medarbetare hos C.A.G Engvall Security en bidragande orsak till att jag ville ta steget. När man hör någon annan tala sig varm om ett bolag så känns det genuint och äkta.

Jag har arbetat på två konsultbolag innan med lite olika karaktärer och nu känns det rätt att komma till ett mindre bolag men i en koncern.

 

Vilka är dina specialistområden?

Auktorisation, autentisering, SSO-hantering kan jag ned på bits and pieces, sen kan jag självklart de mer traditionella bitarna som informationsklassning, hot, risk och sårbarhetsanalyser, ISO27001 (införande) och självklart GDPR.  Jag har en lång karriär inom statlig verksamhet. 1995 började jag med beredskapshantering, tänk ”särskild händelse” och med IT-frågor så på den vägen kom jag in på informationssäkerhet. Jag har arbetat med Toppledarforum som exempelvis tog fram det statliga initiativet svenskt e-legitimation som sedermera blev nuvarande BankID.

Jag har även varit svensk representant i Kommissionen för IT-frågor. Där stöttade vi myndigheter inom EU med IT-projekt, mitt fokus var självklart inom informationssäkerhet. Jag har även fått vara med och bygga upp SGSI – det gemensamma krypterade nätverk som finns för myndigheter inom EU och där de kan dela information med varandra på ett säkert sätt. I dag ansvarar MSB för det. Så jag har varit med i branschen under många år och nu känns det väldigt trevligt att fortsätta resan tillsammans med C.A.G

 

 

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X