Vi hälsar Marcus Söder välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Marcus Söder till C.A.G Engvall Security

Vi hälsar Marcus Söder välkommen till C.A.G

Vi hälsar Marcus Söder välkommen till C.A.G 2048 1779 C.A.G

Varför C.A.G Engvall Security?

Jag har alltid varit intresserad av IT-säkerhetsområdet och är född väldigt nyfiken. Jag läste till dataingenjör på Karlstads universitet och började sedan arbeta som .Net-utvecklare. För mig var det naturligt att börja som utvecklare för att få en bra grund kring hur IT-system byggs och designas, för att sedan kunna bredda min kompetens. Min tanke och plan har alltid varit att kunna bygga vidare mot mitt stora intresseområde: IT-säkerhet.

Jag har under en tid spanat efter jobb inom IT-säkerhet i mitt närområde. När jag läste om vad C.A.G Engvall Security arbetar med och deras tunga kompetens blev jag genast intresserad och svarade på en jobbannons. Genom Jonas Axelson, konsultchef i Karlstad, fick jag direkt en bra bild av vilka C.A.G är. Och på den vägen är det …

 

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är i grunden systemutvecklare och det är en mycket bra kompetens att ha med sig. Jag har dock noterat att jag, i min roll som utvecklare, inte alltid kan gå till botten med hur allt är uppbyggt och förstå hur allt hänger samman. Jag är en person som verkligen vill kunna förstå vad jag gör och se helheten. I exempelvis JavaScript och .Net är det hög nivå och därmed mycket ”magi” i det som händer. Inom IT-säkerhet måste jag förstå en struktur eller en teknik på ett annat sätt, få full förståelse hela vägen – och det gillar jag!

Nu ser jag fram emot att utforska ”smörgåsbordet” och få fördjupa mig i ämnet IT-säkerhet.  Praktisk säkerhet gillar jag – där får jag vara mer ”hands-on”. Just nu lär jag mig om s.k. pentester (penetrationstester) och alla verktyg och det är mycket intressant. Min styrka är ju min utvecklarbakgrund och att jag vet hur alla tekniker kring systemuppbyggnad hänger samman – det ger mig ett försprång.

 

Vad betyder C.A.G-mottot ”Passion för utveckling” för dig?

För mig personligen handlar det om att aldrig stanna upp utan utvecklas både i mitt arbete och i mitt sociala och privata liv. Jag vill konstant vara i utvecklingsmässig framfart och inte bli understimulerad för då blir det lätt tråkigt och monotont.

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X