Vi hälsar Marina Strand välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Marina Strand till oss på C.A.G. Marina är informationssäkerhetsspecialist och börjar på C.A.G Engvall Security.

Vi hälsar Marina Strand välkommen till C.A.G

Vi hälsar Marina Strand välkommen till C.A.G 1491 1811 C.A.G

Välkommen till C.A.G Engvall Security. Hur känns det?
Det känns verkligen jättebra att få börja! Jag har fått ett fint välkomnande och verkligen hunnit träffa många kollegor. Det finns många fördelar med att ses digitalt, för då hinner man få ”träffa” många av kollegorna som annars är ute i uppdrag. Nu har jag hunnit hälsa på de flesta ändå.

 

Vad kommer du göra initialt?
Jag går direkt in i vår nya SOC-tjänst vilket är oerhört spännande. Jag lockades av det tekniska arbetet inom SOC:en, vilket jag tror blir ett bra komplement till min kompetens inom informationssäkerhet. Just nu går jag vår interna utbildning, som alla inom SOC:en går och sedan börjar jag arbeta direkt efter det.
Inom SOC kommer jag få hantera incidenter, larm och arbeta med åtgärder. Sen blir det även beredskapsarbete så då gäller det att vara beredd ifall det blir någon incident. Parallellt så kommer jag fortsätta att arbeta inom informationssäkerhet som är min specialistkompetens.

 

Varför C.A.G?

Jag tyckte att SOC-tjänsten lät väldigt spännande. När jag sedan fick träffa våra ledare så kändes det jättebra. Vilket härligt gäng, jag kände direkt att här kommer jag att trivas. Jag fick en bra känsla. Vi är ett litet företag i den stora koncernen och det är en fin säkerhet. Jag får det lilla företaget sköna stämning där man har det stora företaget i ryggen.

Jag har ju arbetat på olika företag där det flesta har varit storbolag. Jag var från början Microsoft-FastTrack manager/engineer inom Office 365 och hade en ganska bred roll. Sedan flyttade jag över till informationssäkerhet då jag hade studerat Informationssäkerhets-mastersprogrammet på distans. Efter det var jag fast 😊.

 

Vilka är dina specialistområden?

Just nu går jag in som SOC-analytiker i first line. Tanken är att jag kommer att arbeta 50% på SOC och sen 50% med informationssäkerhet vilket är min profession.

Inom informationssäkerhet så har jag arbetat med riskanalyser inom flytt till molntjänster, sårbarhetsanalyser av olika system dvs vilken information är känslig, vilken information ska sparas och vilka åtgärder krävs om man ska gå till molnet. Självklart har jag även arbetat med GDPR.

Människan är ju den svagaste länk inom informationssäkerhet så det gäller att veta vad man ska skydda mot och inte bara sätta upp tekniska spärrar.

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X