Vi hälsar Martin Wojcik välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Martin Wojcik till C.A.G Contactor

Vi hälsar Martin Wojcik välkommen till C.A.G

Vi hälsar Martin Wojcik välkommen till C.A.G 258 258 C.A.G

Hur kom du i kontakt med C.A.G?

Det började med att jag arbetade tillsammans med en konsult från C.A.G, i ett uppdrag. Då kom jag i kontakt med C.A.G för första gången och fick ett bra intryck av bolaget. När jag bestämde mig för att byta jobb så kom jag att tänka på er. Jag fick ett väldigt bra intryck av konsultchefen, vid vårt första möte. Jag uppfattade honom som en bra chef och ledare som lyssnar på medarbetarna. Nu har jag även hunnit träffa flera av mina kollegor vid digitala bolagsmöten och liknande. Det är ju speciella tider men ändå kul att kunna träffas digitalt. Det finns en styrka i C.A.G och det är att jag får arbeta med likasinnade kollegor inom min profession. Då kan vi alltid lära av varandra och utvecklas tillsammans.

 

Vilken är din specialistkompetens?

Jag har arbetat med test i drygt 10 år. Jag började med manuella tester men sedan 2013 arbetar jag uteslutande med testautomation. Jag halkade in på testautomation då jag blev rekryterad till ett bolag som skulle bygga sitt eget testramverk. Det passade min bakgrund då jag hade arbetat med test innan och även som utvecklare. Jag vill dessutom att jobbet skulle vara mer utmanande så därför var steget till testautomatisering helt naturligt.

Testautomatisering är fortfarande det roligaste som finns. En av mina styrkor är att jag skriver ramverk och tester utifrån en testares perspektiv och fokuserar på att göra ramverken så lätta att underhålla som möjligt. Jag är inte så mycket för att använda testverktyg utan jag tycker det är roligast när jag får koda mina egna tester i java eller python. Just nu sitter jag och utvecklar mig själv inom C# och javascript.

 

Kan man automatisera allt?

Nej, det går ju inte. I mitt jobb som testautomatiserare så är det faktiskt oundvikligt att inte köra manuella tester. Jag kör alltid manuella tester första gången jag börjar arbeta med ett system, för att se hur systemet fungerar och kunna debugga. Så det går inte att ta bort manuella tester helt. Det är inte heller lönsamt att automatisera allt.

 

Vad betyder passion för utveckling för dig?

Jag tycker att testautomatisering är så fruktansvärt roligt och jag gör allt för att bli bäst. Att då kunna få dela med mig av min kompetens och kunskap till andra är också något som triggar mig.

Jag lärde mig mycket på ett tidigare uppdrag och är rätt mallig över vissa lösningar som jag gärna skulle vilja dela med mig av till de som vill lyssna. Jag kanske inte framstår som mentor men jag vill gärna dela med mig av det jag har lärt mig och mina erfarenheter!

 

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X