Vi hälsar Ulf Mårtensson välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Ulf Mårtensson till C.A.G. Han har precis hunnit arbeta en vecka på C.A.G MER Consulting men har redan hunnit med en hel del. Ulf har lång erfarenhet av finansbranschen och att skapa IT-lösningar. Han är en fena på bland annat finansiell rapportering, operationell risk, kreditrisk och data warehouse. Ulf är ofta en brygga mellan IT och verksamhet och kan definitivt arkitektur. Ulf kommer närmast från ett startup bolag. 

Vi hälsar Ulf Mårtensson välkommen till C.A.G

Vi hälsar Ulf Mårtensson välkommen till C.A.G 3400 2759 C.A.G

Du gör din första vecka på C.A.G, hur känns det så här långt? 

Jag har inte hunnit känna efter så mycket! Jag har ju både hunnit träna tillsammans med er och varit på konferens med hela gänget. Så jag har inte hunnit med att känna så mycket mer än att det är ett riktigt skönt ställe – C.A.G MER Consulting. Nu vill jag gärna vara ute hos kund i uppdrag 😊 .

 

Vilken är din bakgrund? 

Jag har varit på Nordea inom Finance och Credit and Risk Jag kom till Finance och skulle vara tung på huvudboken (stordatormiljö). När jag började så insåg jag att när man gjorde bokslut så gick datat åt vilket håll som helst. Så min första uppgift var att göra en bokslutsrutin. Innan det vet jag inte hur man gjorde för att få ihop det. Sen gjorde jag en hel del olika saker som exempelvis ett controllerverktyg. Efter övergången från stordator till SAP så var jag i huvudsak teamleader för SAP Business warehouse (BI-lösning). Vi försåg hela banken med underlag för att kunna fatta strategiska beslut. I och med det så gjorde jag en kreditriskdatabas (innan BASEL II) och vips så hade jag halkain på Credit and Risk. Där gjorde jag den första databasen för operationell risk som fanns på Nordea.  

Sen fick jag nog av bankvärlden och blev konsult på Transcendent Group och arbetade med Governance Risk and Compliance (GRC), främst med att implementera systemstöd för GRC. 

Efter det började jag arbeta med att bygga ett GRC-system från scratch i en startup – där hade jag de flesta rollerna från projektledare till tech lead. Jag hade programmerare som gjorde själva hacket men jag gjorde arkitekturen, kravställningen och mycket annat.  Systemet kan vara sålt vid det här laget 😊 

 

Du kommer som sagt närmast från ett startupbolag, vad är du sugen på att göra nu? 

Jag är sugen på att arbeta med datawarehouse eller varför inte i en stordatorvärld där man är någonstans mellan verksamhet och IT. Jag gillar att vara brobyggare och jag kan prata språket på bägge ”sidor”.  När det kommer till Finance så är det nog få som har feeling för det och vet under vilken enorm tidspress de arbetar för att leverera. Det kan jag. 

Vet ni att ca 1.2 miljarder användare har Officepaketet. Att 75miljoner av dessa användare använder Excel och det är ingen slump. Excel tenderar att bli rätt stort dvs tungrodda ark. Det vore superkul att få kasta mig in i en Exceldjungel och bygga ett datawarehouse från det – där resultatet i och för sig kan landa i Excel.  Men jag är inte främmande för något. Jag är nog vass även på krav.  

 

Hur kom du i kontakt med C.A.G?  

Det är verkligen rena slumpen! Jag var hos en konsultmäklare som tipsade mig om att kolla med ett bolag. Jag glömde namnet och sökte på C-namn och av en slump hittade jag C.A.G MERs webbsida med information om Compliance-teamet. Så jag mailade Markus (VD) och sedan fick jag träffa konsultchefen Johan. Och vi gillade varandra. Jag har aldrig varit  ett IT-bolag men detta kommer att bli skoj. 

 

Vad kommer du troligtvis få jobba med ? 

Jag tror att arkitekt är det som ligger närmast till hands att tänka på rent konceptuellt. Sen finns det ju en massa definitioner på arkitekter – jag ska ligga någonstans mellan verksamhet och IT. Så kalla det vad du vill. Datawarehousemässiga uppdrag funkar också. I allt jag har gjort så har det haft med det att göra.  

 

Varför finansbranschen? 

Jag har aldrig varit inom några andra branscher och dessutom kan jag det rätt bra 😊. 

 

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om? 

Det är mer kring IT-branschen – hur gör man i ett IT-konsultbolag på riktigt. Vad finns det för jargong och mentalitet. Bra att känna till när jag är ute hos kund. Jag kommer ju ”från andra sidan”. 

 

Vad lockade dig med C.A.G? 

När jag var här så kände jag att vår VD är en cool snubbe. På C.A.G MER Consulting tuffar på i jämn takt och det är bra. Det är en bra känsla med jättetrevliga kollegor och det personifierades under rekryteringsmötena och ännu mer under vår konferenshelg i Spanien. Det som sades och kändes under våra första möten var inte bara ord, det stämde.  Det är ju bara sköna människor som jobbar här.  

 

 Vilka är dina styrkor? 

Det jag är riktigt bra på är att förstå processer och kunna översätta dem till de som sedan ska bygga systemen. Det är ett värde som många förbiser. Det kunden kan få nytta av är en riktigt smart databas som kan användas över lååång tidDessutom någon som förstår kundens processer och kan översätta dem och göra det riktigt snabbt, det är jag ruggigt bra på. 

 Att fånga krav och också få fram det till de som ska leverera/utveckla en lösning är jag duktig på. Att låta koden vara kvar hos utvecklaren till dess att det är redo för test – det är jag också bra på. Jag släpper inget utan mitt kvalitetstänk är vasst.  

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X