lediga tjänster:

Senior Informatiker eHälsa

Vill du vara med och göra Sverige bäst i världen på eHälsa? Då har du kommit rätt. Som en av landets främsta helhetsleverantörer inom eHälsa arbetar vi med att utveckla digitala lösningar inom vård- och omsorg. Vi förbättrar livet är vår vision och genom åren har vi varit med i utformandet av en rad tjänster som främjar en god och jämlik vård med individen i fokus.

Senior Informatiker eHälsa

1949 739 C.A.G

Nu söker vi seniora och juniora informatiker som vill vara en del av vårt trevliga gäng. Att du trivs och har möjlighet att utvecklas är en viktig del av vår filosofi. Såväl uppdrag som kompetensutveckling väljs med omsorg för att passa just dig – det vinner både du, vi och kunden på.

För att passa i rollen som informatiker ska du ha en examen inom informatik, medicinsk teknik, systemvetenskap eller liknande samt ha kunskap om och intresse för både informatik och IT inom vård och omsorg. Du är nyfiken, noggrann och har lätt att förstå nya verksamheter och hitta säkra och effektiva lösningar på deras problem. Du arbetar strukturerat och kan dyka ned i detaljer utan att tappa grepp om helheten. Att samarbeta med andra gör du gärna, men du trivs lika bra med självständiga uppgifter.

 

Nu söker vi seniora informatiker som vill vara en del av vårt trevliga gäng. Att du trivs och har möjlighet att utvecklas är en viktig del av vår filosofi. Såväl uppdrag som kompetensutveckling väljs med omsorg för att passa just dig – det vinner både du, vi och kunden på.

För att passa i rollen som senior informatiker ska du ha en examen inom informatik, medicinsk teknik, systemvetenskap eller liknande samt ha kompetens och erfarenhet inom området informatik och IT inom vård och omsorg. Du är driven, noggrann och har lätt att förstå nya verksamheter och hitta säkra och effektiva lösningar på deras problem. Du arbetar självständigt, strukturerat och kan dyka ned i detaljer utan att tappa grepp om helheten. Att samarbeta med andra gör du gärna, men du trivs lika bra med självständiga uppgifter. Du är van att ta ansvar för och driva fram delområden inom till exempel projektarbete.

 

ARBETSUPPGIFTER:

Du kommer att arbeta med att beskriva hur information hanteras och överförs mellan olika system och tjänster inom eHälsoområdet, samt med att informationen hanteras säkert och ändamålsenligt. Du är med och levererar exempelvis arbetsflödesmodeller, begreppsmodeller och informationsmodeller och även dokumentation i form av informationsspecifikationer och förstudierapporter.

Arbetet sker på konsultbasis inom regionala och nationella projekt i nära samarbete med projektledare, kravanalytiker, verksamhetsrepresentanter, IT-arkitekter och utvecklare. Vi samarbetar även internt i vårt informatikteam för erfarenhets- och kunskapsutbyte.

 

VI SÖKER DIG SOM HAR:

 • Examen inom informatik, medicinsk teknik, systemvetenskap eller liknande
 • God kunskap om och erfarenhet av att ta fram informations-, begrepps- och processmodellering inkl. kunskap om sambandet mellan olika typer av modeller
 • God kunskap om och erfarenhet av att arbeta med Unified Modeling Language (UML) och andra modelleringsnotationer
 • God kunskap om de fyra perspektiven på interoperabilitet (juridisk, organisatorisk, semantisk och teknisk)

Meriterande:

 • Kunskap eller erfarenhet av att arbeta med informationsstandarder (t.ex. HL7 v3, HL7 FHIR, openEHR och ISO-standarder inom hälsoinformatik) och Nationell informationsstruktur
 • Kunskap eller erfarenhet av att arbeta med begreppssystem (t.ex. Snomed CT) och klassifikationer (t.ex. ICD-10, KVÅ och ICF) som används inom vård och omsorg
 • Kunskap i XML och XSD
 • Förståelse för hur den nationella IT-infrastrukturen för eHälsa är uppbyggd
 • Erfarenhet från tidigare arbete inom hälso- och sjukvård eller eHälsa.

 

DET HÄR ERBJUDER VI DIG:
 • Ett innovativt och dynamiskt konsultbolag där vi växer och lär tillsammans i en positiv atmosfär.
 • Spännande och utvecklande uppdrag.
 • Individuellt anpassad kompetensutveckling.
 • Attraktiva villkor och förmåner.
 • Delaktighet och inflytande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Marcus Claus

+46 70 873 57 03

marcus.claus@cag.se

Ladda upp dina dokument, endast PDF-format tillåtet.X
X