Processed with VSCO with c1 preset

Vi hälsar Damir Tuhcic välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-03-30

Varför valde du att börja på CAG Engvall Security?

Första gången jag kom i kontakt med CAG var via börsen, där jag vid en närmare granskning upptäckte att CAG Engvall Security inriktade sig mot IT- och informationssäkerhet, vilket är ett område som jag har en akademisk bakgrund inom. Det var via det spåret som jag hittade en rekryteringsannons där CAG sökte efter juniora IT-säkerhetskonsulter och på den vägen är det.

Jag fick träffa konsultchef Helena Innergård och affärsutvecklare Fredrik Börjesson, och fick bara positiva intryck från dem. Jag kände väldigt tidigt att jag ville börja arbeta på CAG. Dessutom kändes det otroligt givande och engagerat att jag fick påbörja en utbildning inom penetrationstestning redan innan jag började. Det är också extra kul att vi är två som börjar samtidigt.

Du går CAG Pentestakademin just nu. Vad innebär det för dig?

För mig betyder det massor! Jag får möjlighet att bredda min kompetens, men också fördjupa den. Penetrationstester är ett helt nytt inslag för mig, men jag känner att jag gör framsteg hela tiden. Vi gör praktiska övningar i fiktiva miljöer och det är väldigt hands-on. Vi sätts verkligen på prov, vilket jag uppskattar.

Planen är att vi ska vara färdiga med utbildningen i maj. I samband med det kommer att vi penetrationstesta ett företags mobilapplikation, vilket betyder skarpt läge och ett utmärkt tillfälle att testa det vi har lärt oss hittills. Pentest är väldigt intressant och något som jag skulle vilja fortsätta med, då jag ser det som ett bra verktyg att ha i min kompetensbas framöver när jag breddar mina kunskaper.

”Det är otroligt givande att få börja på CAG Pentestakademin, redan innan jag har hunnit börja min anställning”
Damir Tuhcic, junior IT-säkerhetskonsult
”Det är otroligt givande att få börja på CAG Pentestakademin, redan innan jag har hunnit börja min anställning”
Damir Tuhcic, junior IT-säkerhetskonsult

Vad ser du fram emot att göra?

Jag ser fram emot att få komma ut till kund och bidra med det jag kan. Jag har arbetat med att utveckla och automatisera processer hos min tidigare arbetsgivare, så den kunskapen tar jag med mig.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag känner mig trygg i alla IT-sammanhang tack vare en bred bakgrund. Jag har studerat mångsidigt både inom systemutveckling, programmering och databashantering, men också sådant som berör IT på en organisatorisk nivå. Jag vet hur IT hänger ihop rent systemmässigt och verksamhetsmässigt. Så jag ser fram emot att få börja arbeta som IT-säkerhetskonsult där jag kan få fortsätta bygga min specialistkompetens inom det området.

Som person är jag väldigt nyfiken, målinriktad och lösningsorienterad, vilket hjälper i mitt arbete.

Vad betyder CAG-mottot ”Passion för utveckling” för dig?

Det innebär att det finns en ständig framåtrörelse. Det är förenligt med hur jag vill vara som person – jag vill hela tiden utvecklas och bli bättre.

Bolag: CAG Engvall Security

Grundat: 2011, del av CAG sedan 2017

Branscher: Försvar, Myndigheter, Handel & Tjänster, Bank & Finans, Industri, Hälsa & Vård

Specialistområden: IT- och informationssäkerhet

Passion för utveckling: Att hela tiden ligga steget före och utveckla säkra och trygga lösningar för våra kunder.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Hjorth

VD

CAG Security

+46 (0)73 140 00 02