Vi hälsar Per Tunón välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-10-25

Vad fick dig att välja CAG Engvall Security?

Jag har tidigare arbetat inom polisen men kände att det var dags för nya utmaningar. Jag var trygg i min roll som medarbetare inom myndighetssverige men jag kände en stark känsla av att jag ville lära mig nya saker och utmana mig själv.

Jag känner Peter Trajkovski på CAG MER Consulting. Peter hörde att jag sökte nya utmaningar och rekommenderade mig att söka en ny tjänst hos CAG Engvall Security. Jag kom i kontakt med Fredrik Börjesson och på den vägen var det. Det var närmare 20 år sedan jag arbetade privat. Jag har tidigare varit väldigt operativ och lagt fokus på verksamhetsutveckling. Jag tyckte att CAG:s Engvall Security lät otroligt spännande.

Jag är polis i grunden och har varit det sedan 2005. Jag har jobbat på olika tjänster inom polisen, några exempel är analytiker och handläggare. Jag har bland annat arbetat med kontraterror, säkerhetsskydd samt författningsskydd och det har krävts att jag haft koll på hela området i sin helhet.  

Vilken är din specialistkompetens?

Säkerhetsskydd är min specialistkompetens. Jag är mer av den fysiska doern som kan gå in och säkra upp både omgivning och system tillsammans med människor som rör sig på området eller till och från. Jag är den som ställer konkreta frågar såsom “Hur är byggnaden uppbyggd? Hur är entrén? Går dörren i lås?  

”Säkerhetsskydd är min specialistkompetens. Jag är mer av den fysiska doern som kan gå in och säkra upp både omgivning och system...”
Per Tunón, Säkerhetskonsult CAG Engvall Security
”Säkerhetsskydd är min specialistkompetens. Jag är mer av den fysiska doern som kan gå in och säkra upp både omgivning och system...”
Per Tunón, Säkerhetskonsult CAG Engvall Security

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag ser fram emot att ta mig an det viktiga arbetet som äger rum på CAG Engvall Security. Fysiska system är extremt viktiga. I det fall man inte säkrar upp den fysiska personen så spelar alla övriga försök till säkerhetsinsatser ingen roll. Det är viktigt att bygga säkerhet runt ett IT-system men den fysiska personen glöms lätt bort. Detta är extra allvarligt då det finns risk att säkerheten runt den fysiska personen läcker som ett såll. Mycket ligger i den subtila fysiska säkerheten. För att demonstrera vikten av detta kan mitt besök till en icke nämnd statlig myndighet utgöra ett exempel. Jag hade egentligen inget tillträde och inga inloggningsuppgifter som gjorde mig behörig att vistas i byggnaden. Jag såg dock att de anställda gick in genom de låsta dörrarna. Alla anställda hade blicken ner i sina telefoner eller hörlurar i. Ingen såg mig när jag smet in bakom dem och ingen såg mig när jag senare stod inne i byggnaden och väntade. Jag kan tycka att någon borde ha reagerat. Ingen har koll runtomkring sig på sin säkra plats. Där har du direkt ett hot mot skalskyddet.

En av de stora utmaningarna är att förstå CAG:s verksamhet och hur jag ska omvandla min kunskap och mina perspektiv till den verksamhet jag ska vara involverad i framöver. Jag vill bidra med de färdigheter jag besitter på ett sätt som gör dem användbara i mitt nya sammanhang som medarbetare på CAG Engvall Security.

Bolag: CAG Engvall Security

Grundat: 2011, del av CAG sedan 2017.

Branscher: Försvar, Myndigheter, Handel & Tjänster, Bank & Finans, Industri, Hälsa & Vård.

Specialistområden: IT- och informationssäkerhet.

Passion för utveckling: Att hela tiden ligga steget före och utveckla säkra och trygga lösningar för våra kunder.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm.

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Hjorth

VD

CAG Security

+46 (0)73 140 00 02

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group

+46 (0)8 785 22 00