C.A.G stöttar MC-äventyr
på Island

Under lite mer än tre veckor kommer Björn Skeppner från C.A.G Healthcare tillsammans med sina två kamrater Hans Andersson och Curt Johansson tillryggalägga cirka 500 mil på motorcykel. C.A.G är med hela vägen.

C.A.G stöttar MC-äventyr
på Island

C.A.G stöttar MC-äventyr
på Island
1280 640 C.A.G

Mellan den 25/8 – 16/9 kommer de åka från Stockholm, via färja från Danmark, till Island som sedan korsas på längden och tvären på så små vägar och stigar som möjligt och tillbaka. Om GPS:ens uppgifter är att lita på innebär det ungefär 87 timmar på sadeln enbart i midnattssolens land.

De gamla kollegorna har alla arbetat med IT inom hälsa och sjukvård sedan 90-talet, men idén till äventyret kläcktes för tre år sedan:

 

”Vi satt alla tre på en pub en kväll när Hasse började berätta om en liknande arrangerad tur han hade varit med om, Curt och jag tyckte det lät häftigt och då Hasse snart skulle bli pensionär var det ju ett ypperligt tillfälle att be honom planera en resa för alla tre på egen hand”, skrattar Björn.

 

Att förbereda en tre veckors resa genom Islands karga natur med allt vad det kräver i form av rutter, packning och utrustning är en grannlaga uppgift, men har man varit IT-chef på Huddinge sjukhus är man både noggrann och van att leverera.

 

”Hasse kom med en komplett plan strax innan årsskiftet och då var det egentligen inget som stod i vägen längre. Dessutom är vi alla tre friluftsmänniskor och bara tanken på att få uppleva Islands fantastiska natur på nära håll känns fantastiskt”, säger Björn.

 

För att underlätta för de tre åkarna är C.A.G med och sponsrar i form av kläder och bensin, för trots alla förberedelser är de inställda på att det kommer bli tufft. Övernattningarna sker till stor del i tält och förutom att de tre BMW-hojarna (två styck R1200GS Adventure samt en F800GS) är fullastade med packning, måste de även ta med sig extra bensin då det ibland är upp till 40 mil mellan mackarna.

 

”Vi har med oss verktyg för enklare reparationer och så, men framför allt har vi förberett oss mentalt inför den fysiska utmaningen. Vi är 62 år och uppåt och varken jag eller Curt har någon erfarenhet av sådana här strapatser tidigare. Det svåraste kommer bli att ta sig över vattendragen och vi räknar kallt med att det vid något tillfälle kommer behöva simmas”, ryser Björn.

 

I C.A.G:s sociala media kommer det gå att se höjdpunkterna, men för de som vill följa Björn och hans vänners äventyr mer ingående har de även startat Facebook-gruppen ”OffRoad Island-2017”. Där kommer de att rapportera från resan och lägga upp både bilder och filmer tagna med sina medhavda GoPro-kameror.

X
X