C.A.G sponsrar världsmästaren i League of Legends – Maya ”Caltys” Henckel

Vi är stolta över att presentera ett sponsorsamarbete med Maya Henckel (”Caltys”), världsmästare i e-sporten League of Legends. På C.A.G tror vi på att sponsra unga talanger och bidra till att de kan växa inom sin sport. E-sport ligger nära det vi själva gör inom IT-utveckling så detta samarbete känns oerhört spännande.

C.A.G sponsrar världsmästaren i League of Legends – Maya ”Caltys” Henckel

C.A.G sponsrar världsmästaren i League of Legends – Maya ”Caltys” Henckel 1529 1337 C.A.G

Vi träffade Maya i hennes hem på Lidingö och var nyfikna på vad som gjort att hon började spela League of Legends och hennes väg till världsmästartiteln. Det visade sig att Maya tidigt började spela och snabbt fastnade för League of Legends. Hon märkte direkt att hon hade talang för spelet och redan som 15-åring rankades hon bland de bästa. När hon skulle börja gymnasiet valde hon istället att satsa fullt ut på e-sport.

 

Skolan, de stora e-sportmässorna och tävlingarna krockade ofta. I augusti genomförs normalt stora mässor världen över och då är det viktigt att vara på plats. Efter dessa ligger vi i hårdträning inför kommande tävlingar och mästerskap.

 

Maya har alltid varit tävlingsinriktad och vill satsa på det hon gör. Så när hon, i samråd med sina föräldrar, valde att satsa på e-sport gick hon in med full kraft. Hon tränade minst åtta timmar per dag, antingen själv eller tillsammans med sitt lag.

 

Jag tränade hårt och gick verkligen in för det. Jag vill inte satsa halvhjärtat på skolan eller på spel utan det som gäller är att satsa 100% för att uppnå det jag vill.”

 

Efter att hon tagit världsmästartiteln i League of Legends för kvinnliga lag tillsammans med franska laget Out of the Blue slog Corona till. Huvudsponsorn Airbus drog sig ur och laget upplöstes. Maya tog en välbehövlig paus och passade på att pröva andra spel utanför League of Legends. Hon kände ett behov av att se något annat för att få ny inspiration. Efter en tid återvände suget efter League of Legends och efter att ha fått erbjudanden från olika lag spelar Maya nu i ett mixat lag med både killar och tjejer. Organisationen hon spelar för heter Resolve, där det fanns en öppen position i Academylaget som fungerar ungefär som ett farmarlag. Just nu är det off-season, men någon gång i januari-februari 2021 drar allt igång på nytt. Då kommer vi med spänning att följa Maya och hennes lag. En extra spännande aspekt på det nya laget är att det är ett mixat lag vilket inte är så vanligt. ”Jag ser fram emot att spela mot de bästa killarna”, säger Maya om det.

 

Just nu pågår det månadslånga världsmästerskapet i League of Legends i Shanghai och trots Corona så är detta en sport som kan fortsätta att utövas världen över. Under 2019 så investerades hela 1 miljard dollar i e-sportindustrin. Många sporter har drabbats hårt av pandemin men e-sportens fans och investerare har istället ökat aktiviteten och intresset för League of Legends är enormt. Vi ser verkligen fram emot att följa Mayas och sportens utveckling framöver.

Fotograf: Fernando Pereira

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X