C.A.G växer med nytt bolag inom IT- och informationssäkerhet

Anställd på C.A.G vid dator

IT- och Informationssäkerhet blir allt viktigare och därför har vi nu startat ett nytt företag specialiserat på området. C.A.G Security kommer att hjälpa företag att på ett effektivt sätt se över sina säkerhetsbehov och möta de ökande regulatoriska kraven.

C.A.G växer med nytt bolag inom IT- och informationssäkerhet

C.A.G växer med nytt bolag inom IT- och informationssäkerhet 1200 581 C.A.G

IT- och Informationssäkerhet är idag ett område under stor förändring och många bolag och organisationer, såväl etablerade som nystartade, saknar idag tid och resurser att följa med i den snabba utvecklingen. Det kommande GDPR-direktivet för hantering av personuppgifter är bara ett exempel på hur nya regelverk förändrar företagens sätt arbeta med säkerhetsfrågor.

I rollen som ett fokusbolag helt dedikerat till IT- och Informationssäkerhet kommer C.A.G Security att erbjuda expertkunskaper inom säkerhetsarkitektur, kravanalys och granskningar, samt rådgivning och stöd inom områden som ledning & styrning och GRC (Governance, Risk management och Compliance).

”IT- och Informationssäkerhet blir en allt viktigare del för varje verksamhet att aktivt arbeta med och integrera i sina verksamhetsprocesser. Detta beror bland annat på nya regulatoriska lagkrav, en ökad och mer avancerad hotbild mot företag och myndigheter samt att den allmänna medvetenheten ökar. Därmed ställs högre krav på nya digitala tjänster och ett ökat behov av expertkompetens inom området. Tillsammans med övriga C.A.G blir vi en komplett leverantör som kan arbeta långsiktigt och erbjuda såväl gamla som nya kunder avancerade helhetslösningar med fokus på kvalitet och kundnytta”, säger Fredrik Börjesson, VD C.A.G Security.

C.A.G Security är nu inne i en intensiv rekryteringsperiod med fokus på att växa och etablera en verksamhet som på sikt kommer att vara ca 30-40 anställda.  Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget kommer att vända sig till såväl myndigheter och organisationer som privata aktörer.

Bolaget leds av Fredrik Börjesson, som senast kommer från Bitsec där han varit både vVD och konsultchef sedan 2010. Tidigare har Fredrik varit verksam inom Cybercom och Sopra Steria och han har lång erfarenhet av att arbeta med nya teknologier och affärsutveckling inom IT- och Informationssäkerhet.

Kontaktperson

Fredrik Börjesson

+46 76 181 12 04

fredrik.borjesson@cag.se

X
X