Drömmen om OS

Jonna Adlerteg fotograf Andreas Gustafsson Popa

Vi fick möjlighet att träffa Jonna Adlerteg inför hennes späckade tävlingshöst. I helgen är det tävling i Holland, sen bär det av till Tyskland. Till sist, reser hon till Stuttgart för VM och kval till OS. Vi på C.A.G är stolta sponsorer och glada att få vara med på Jonnas resa

Drömmen om OS

Drömmen om OS 2775 4170 C.A.G

Känner du dig laddad inför VM och kvalet?

Jag är jätteladdad men fokuserar just nu på mina dagliga förberedelser. Självklart känner jag av att det inte bara är ett VM utan också ett kval till OS men jag försöker att behandla det som ett ”Vanligt” VM, jag vet att jag alltid kommer göra mitt bästa oavsett om det är ett OS-kval eller inte. Och mer än så kan man inte göra.

 

Känner du att tävlingarna så här långt har varit en bra uppladdning? 

Hittills har förberedelserna varit bra, jag börjar tävla nästa vecka och är laddad inför att testa mina serier inför VM.

 

Hur kom det sig att du valde grenen barr från början? Jag kan tänka mig att du testat på det mesta inom gymnastik?

Jag ska faktiskt nu tävla alla grenar igen, jag gjorde min första mångkamp på SM (i juni) på över 4 år. Jag kommer försöka tävla alla grenar på VM för att också ha en chans att kvala till OS den vägen. Däremot satsar jag mest på barr som är min absolut bästa gren. Jag har valt att satsa mer på barr för att jag är bäst där, för att jag tycker det är roligast och för att jag under en längre period drogs med en knäskada som gjorde att jag inte kunde köra de andra redskapen.

 

Varför valde du att satsa på gymnastik? 

Jag har alltid tränat gymnastik, haha. Jag började redan som 3 åring. Men jag har fortsatt för att jag verkligen älskar det och jag tror en anledning till att jag alltid tyckt det varit så kul har varit för att jag också varit bra på det. Jag är en riktig tävlingsmänniska och hade aldrig kunnat hålla på med något jag var dålig på, då tycker jag att det är så tråkigt.

 

Jag kan tänka mig att du har ett team som arbetar tillsammans med dig för att nå framgångar, hur fungerar ert samarbete? 

Ja jag har min förening Eskilstuna gymnastikförening, mina tränare, Svenska olympiska kommittén, gymnastikförbundet och mina personliga sponsorer i mitt team. Jag är så tacksam till alla nämnda och även om jag är ensam när jag står på tävlingsgolvet och ska prestera så finns alla dessa med i mina prestationer.

 

Hur laddar du inför OS 2020? 

Första steget är såklart att kvala dit. Det kommer bli tufft då det inte finns så många platser i grenen jag satsar mest på. Men som sagt kommer jag ge mitt allt för att ta mig dit.

 

Vad betyder sponsorerna för dig?

Jag är väldigt tacksam och glad över att ha C. A. G som sponsor. Ert stöd gör det möjligt för mig att fullt ut fokusera på min satsning. Men det är inte bara det ekonomiska stödet som betyder mycket, det är också fint att ha sponsorer som tror på mig.

 

Fotograf Andreas Gustafsson Popa

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X