Livskämpar – appen som kan rädda liv

Visste ni att 4 människor om dagen avslutar sitt liv? 4! Det är mammor, pappor, söner, döttrar, kompisar, sambos och partners. Skrämmande siffror och tyvärr är detta extra aktuellt i spåren av Corona. C.A.G vill bidra till att ändra den statistiken.

Livskämpar – appen som kan rädda liv

Livskämpar – appen som kan rädda liv 1920 1280 C.A.G

Livskämpar är ett innovationsprojekt för att skapa en digital följeslagare för personer som inte vet om de orkar leva. Innovationsprojektet startades av Marie Niljung som har en lång erfarenhet av att arbeta med suicid. Hon har förlorat bägge sina föräldrar i suicid och menar på att genom kunskap och mod kan vi rädda liv.

 

Boken blir app

Hon kom i kontakt med boken ”Handbok för livskämpar” hösten 2018, skriven av Filippa Gagnér Jenneteg, Susanne Tell och Jan Beskow. Boken kom till just för att det saknades en självhjälpsbok för människor med självmordstankar.  Boken är därför grunden till innovationsprojektet, ett projekt som kräver att många är med och bidrar i arbetet till att skapa en livskämparapp. Det är något som C.A.G vill vara med att bidra till, både genom tid och pengar. C.A.Gs IT-säkerhetskonsulter kommer att, tillsammans med Stickybeat och andra finansiärer, lägga arbetstid där de kan göra störst skillnad. För vår del blir det med kunskap inom GDPR och säker IT.

 

IT-företag kan göra skillnad

Det behövs en digital följeslagare för livskämpar – som räddar liv. En app som pratar med de som kämpar och även till de som medkämpar. Den första versionen av appen kommer rikta sig till unga människor och sedan byggas på och vidareutvecklas.  Tanken med livskämparappen är att man ska kunna interagera som användare – ha en livlina!

 

– Det finns för mycket skam och skuld kring att inte orka leva, så det kanske man inte ens nämner för någon, säger Marie Niljung som är initiativtagare. Det behövs dock finansiella medel för att kunna nå i mål med livskämparappen. Små som stora företag kan vara med och bidra och även du som privatperson.

 

– Alla kan vi göra skillnad säger Jonas Axelson, IT-säkerhetsspecialist och konsultchef på C.A.G Engvall Security. Vi bidrar med både tid och pengar för vi vill göra skillnad på riktigt. Jag uppmanar alla IT-bolag i branschen att dra sitt strå till stacken – ensam kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra mycket – det är hög tid att rädda liv! Mammor, pappor, barn, unga och äldre behöver oss.

 

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X