Med C.A.G i ryggen satsar Jonna Adlerteg mot världseliten

Gymnast Jonna Adlerteg

Förra året inledde C.A.G ett sponsorsamarbete med Jonna Adlerteg för att ge henne så goda förutsättningar som möjligt att ta sig tillbaka till världseliten i gymnastik efter ett par skadefyllda år. Såhär inför den stundande vår- och sommarsäsongen passade vi på att höra hur det har gått.

Med C.A.G i ryggen satsar Jonna Adlerteg mot världseliten

Med C.A.G i ryggen satsar Jonna Adlerteg mot världseliten 1200 600 C.A.G

När vi senast pratade höll du på att förbereda dig inför VM i Montreal i oktober, hur gick det där?

— Det gick väl inte riktigt som jag hade tänkt, mitt mål var att ta mig till finalen men jag missade i kvalet och gick inte vidare. Det positiva var ändå att svårighetsgraden på min serie var i nivå med de bästa i finalen så jag vet att jag är nära. Och innan VM vann jag faktiskt också guld i det som var min officiella comeback i World Challenge Cup i Szombathely, Ungern.

 

Hur laddade du om efter VM?

— Det var tufft för jag ville snabbt komma tillbaka och var väldigt tävlingssugen samtidigt som det inte hölls några tävlingar under en lång period. Men motivationen har aldrig varit ett problem, snarare är det tvärtom att jag också måste lära mig att ta det lugnt ibland. Jag tog till exempel semester en vecka men egentligen hade jag hellre spenderat den tiden med att träna. Då är det bra att ha tränare som säger till ibland.

 

Vad händer närmast för dig?

— Nu tränar jag intensivt inför Nordiska Mästerskapen i slutet av juni och sedan är det dags för SM veckan efter. Det är i sin tur en uppladdning inför EM i Glasgow i augusti och därefter är det bara två världscuptävlingar innan det är VM igen i Portugal i oktober.

 

Det låter ju som ett oerhört kompakt schema, hur orkar du?

— Dels har jag lagt mycket tid nu på försäsongen åt återhämtning och att träna styrka, dels är det här sponsoravtalet med C.A.G kommer in. Min favoritgren är ju barr vilket innebär stora påfrestningar framför allt på armarna och utan C.A.G:s hjälp hade jag inte kunnat få de behandlingar som behövs för att motverka skador och hålla kroppen i trim.

 

Till sist så, vad är drömmen just nu?

— Om jag får drömma fritt så är det helt klart OS i Tokyo 2020 och att ta mig till final i barr. Är jag väl i finalen vill jag också ta med mig en medalj hem såklart.
 
Foto: Andreas Gustafsson Popa

X
X