Nytt partnerskap med Apica Systems kring prestandatester

programmerare vid dator

C.A.G Senseus har inlett partnerskap med svenska Apica Systems, världsledande inom prestandatest och monitorering. Samarbetet innebär att vi gemensamt kommer att arbeta med prestandatest av webbapplikationer hos utvalda kunder.

Nytt partnerskap med Apica Systems kring prestandatester

Nytt partnerskap med Apica Systems kring prestandatester 1200 600 C.A.G

De flesta större bolag har insett att kostnaden för låg prestanda är idag väldigt hög. Resultatet från prestandatester utgör en ytterst viktig del i att lyckas med produktionssättningen av nya IT-system eller applikationer.

”På C.A.G Senseus har vi hög kompetens inom testautomatisering och testdesign och vill nu bredda vårt verksamhetsområde till att även bli specialister inom prestandatest”, säger Tommi Uurtonen, konsultchef på C.A.G Senseus. ”Fler och fler inser vikten av prestandatest och vi har sett ett stort behov hos såväl våra kunder som hos utomstående aktörer.”

Partneravtalet kommer att innebära att Apica tillhandahåller och utvecklar verktygen som gör det möjligt att sätta upp prestandatest. C.A.G Senseus integrerar och implementerar därefter testerna hos kunden och hjälper till med analys och kravsättning för att säkerställa kvalitet. I arbetet med kunden integreras prestandatesterna i leveransprocessen så att det blir en naturlig och fortlöpande del av kvalitetssäkringen.

Det är relativt lätt att komma igång med prestandatester, men det är ännu lättare att misslyckas med dem. Det krävs att ha koll på mängder av faktorer om tillförlitliga resultat ska uppnås. Resultat som kan få stora konsekvenser för projektet, användarna och hela bolagets verksamhet.

”Visst finns det gratisversioner av verktygen för prestandatest, men vi ville satsa på att ha ett bra och användbart verktyg och en kompetent samarbetspartner där vi kan jobba med gemensamma kunder och dra nytta av våra respektive kompetensområden”, säger Tommi.

Thommy Sundström, Partner Director på Apica ser samarbetet som ett bra sätt för bägge företagen att bredda sina kundregister på. ”C.A.G:s styrka är att de har ett brett nätverk med bra kundrelationer inom test. Med deras befintliga kompetens är steget till prestandatest litet”, menar Thommy. ”I ett längre perspektiv hoppas jag att samarbetet kan utökas till att innefatta även andra bolag inom C.A.G-koncernen som jobbar med test.”

Samarbetet inleddes vid årsskiftet och kommer under våren att fokusera på kompetensutveckling. Därefter utvecklas samarbetet kring ett antal projekt.

Kontaktperson

Tommi Uurtonen

+46 73 988 87 74

tommi.uurtonen@cag.se

X
X