Ny säljapplikation underlättar försäljning av Scanias lastbilar

Två motorvägar med bilar

C.A.G Senseus har uppdraget att stödja utvecklingen och implementeringen av Scania IT:s nya säljapplikation, ett verktyg som används vid försäljning och konfigurering av Scanias lastbilar till slutkund.

Ny säljapplikation underlättar försäljning av Scanias lastbilar

Ny säljapplikation underlättar försäljning av Scanias lastbilar 1162 563 C.A.G

Scania IT:s nya webbapplikation är ett sofistikerat verktyg som används av 1000-tals lastbilsåterförsäljare världen över för att konfigurera och sälja lastbilar till slutkund. Systemet är lättanvänt för såväl beställare som återförsäljare och levererar stora mervärden i form av kundanpassade lösningar. Genom att dels applicera algoritmer från olika datakällor och dels låta kunden specificera sina krav, skapar systemet den unika lastbil som är bäst lämpad för varje enskild kunds behov.

Systemet har varit under utveckling i cirka tre år och nådde sin kulmen i samband med lanseringen av Scanias nya generation lastbilar. Det är företagets första nya lastbil på över 20 år och lanseringen skedde i augusti i år. Försäljningen möjliggörs genom den nya applikationen.

I rollen som Scrum Master fortsätter C.A.G Senseus utvecklingen och implementeringen av systemet. ”Vi har lång erfarenhet av att utveckla webb-applikationer samt besitter stor kunskap om agila utvecklingsprocesser, teambuilding och coachning av tvärfunktionella, högpresterande team. Med dessa kunskaper i bagaget kommer vi att kunna tillämpa och utveckla effektivare och smidigare arbetssätt inom projektet”, berättar Tommi Uurtonen, konsult hos C.A.G Senseus med uppdrag på Scania IT.

”Genom införande och utveckling av agila arbetsmetoder möjliggör vi för Scania IT att leverera värde i ett högre tempo med snabbare processer från idé till handling”, säger Tommi. ”I det här projektet har vi ledningens fulla stöd och fungerar även som ´spetsen på plogen´ och banar väg för nya arbetsprocesser även inom andra avdelningar på Scania IT. Slutmålet är att det nya arbetssättet ska implementeras i hela företaget.”

Kontaktperson

Tommi Uurtonen

+46 73 988 87 74

tommi.uurtonen@cag.se

X
X