Nya förbättrade testprocesser hos Profoto

C.A.G Senseus utbildning i agila metoder resulterade i en ny Continuous Integration-miljö hos Profoto.

Nya förbättrade testprocesser hos Profoto

Nya förbättrade testprocesser hos Profoto 1200 581 C.A.G

Profoto är en av världens främsta tillverkare av fjärrstyrda kamerablixtar med väldigt höga krav på sina produkter. För att nå sin målsättning att ständigt både möta och överträffa sina kunders förväntningar och bygga rätt kvalitet från början kontaktade de våren 2016 C.A.G Senseus i syfte att vidareutbilda sig inom Test i agila kontexter.

”Profoto hade påbörjat sin agila transformation men de ville veta mer om testtekniker, Continuous Delivery och test automation för att effektivisera sina arbetssätt. Det här är väldigt erfarna människor så det var extra kul att de vände sig till just oss för att på allvar kicka igång sitt arbete med kvalitetssäkring med hjälp av agila metoder”, säger Johan Meivert, utbildningsansvarig på C.A.G Senseus.

Den två dagar långa kursen ledde sedan till ytterligare ett uppdrag att bygga ett testramverk för Profotos produkter. I samband med utvecklandet av deras senaste blixt – D2 Monolight – har C.A.G Senseus så varit med att införa en Continuous Integration-miljö för automatisering av processen kring mjukvarutvecklingen.

”Tidigare låg fokus på att uppdatera mjukvaran på plats i den fysiska produkten, men nu sker bygget av uppdateringarna automatiskt i den nya miljön. Det innebär att de nu i princip är redo att när som helst skjutas ut till användarna oberoende av vilket system de själva arbetar i. En stor fördel är också att själva uppdateringsprocessen är mycket säkrare mot eventuella avbrott eller externa problem”, säger Mathias Nord, systemarkitekt på Profoto.

För att dock inte översvämma kunderna med kontinuerliga småuppdateringar levererar Profoto idag kompletta paket var tredje månad.

Kontaktperson

Johan Meivert

+46 70 532 71 90

johan.meivert@cag.se

X
X