Tre starka kort som gör proffsversionen SoapUI Pro överlägsen ”open source”-versionen SoapUI

Är du också frustrerad över tidsbovarna i "open source"-versionen SoapUI? Har du bestämt dig att ta steget upp i proffsligan, eller funderar du fortfarande? Om du tar automatisering av dina API-tester på allvar är valet enkelt. SoapUI Pro betalar av sig på bara några veckors användande. Pro-versionen hjälper dig utföra ditt arbete både snabbare och med högre kvalitet. I det här blogginlägget får du tre argument för att byta upp dig.

Tre starka kort som gör proffsversionen SoapUI Pro överlägsen ”open source”-versionen SoapUI

Tre starka kort som gör proffsversionen SoapUI Pro överlägsen ”open source”-versionen SoapUI 1024 512 C.A.G

Att bygga automatiserade, robusta API-tester är enkelt med SoapUI Pro. Och om du redan är bekant med ”open source”-varianten av SoapUI är det enkelt att byta upp till pro-versionen. Det är bara att bygga vidare på existerande tester och använda samma grundkunskaper.

Med proffs-versionen, SoapUI Pro, blir API-testning enklare och effektivare. Både att anropa API-er och att verifiera resultat går snabbare i SoapUI Pro:

  • Automatiska formulär gör det enkelt att mata in anrops-parametrar
  • Valideringar läggs till enkelt genom att peka och klicka. Helt utan kodning!
  • Anropen varieras effektivt genom att hämta både parametrar och valideringar från en Excel-tabell, valfri databas eller textfil och på så sätt data-driva testerna.

 

Förenkla ditt arbete – använd automatiska formulär

Har du byggt API-tester med ”open source”-varianten av SoapUI tidigare? Har du lagt tid på att handknacka JSON och XML-strukturer? Det blir snabbt tröttsamt och ofta fel. Och värst av allt, det äter snabbt upp den tid som du hade tänkt lägga på ökad test-täckning och automatisering. Det slutar ofta med några enkla hårdkodade tester – när du egentligen ville så mycket mer.

Kolla in videon:

 

                 Automatiska formulär vs xml

 

Validera genom att peka och klicka

I ”open source”-versionen av SoapUI är du tvingad att själv skriva XPath-uttryck som pekar ut vilket data i svaret du validerar. Det är tidsödande att formulera XPath-uttryck, och det är lätt att av misstag peka ut fel data. I SoapUI Pro är det givetvis mycket enklare. Du behöver bara klicka på det du vill validera i svaret så skapar SoapUI Pro XPath-uttrycket åt dig.

Kolla videon:

           Validering genom att peka och klicka

 

Datadriv dina tester

”Open source”-varianten av SoapUI kräver att du skriver ett likadant testfall för varje kombination av indata och förväntat resultat. Du tvingas alltså skapa en kopia av testfallet varje gång du vill köra det med ett nytt värde för indata. I SoapUI Pro däremot separerar du indata och förväntat resultat från själva testfallet. Det innebär att du kan återanvända testfallet och skicka in fler olika kombinationer av indata och förväntat resultat. Det går på så sätt snabbare att öka både testtäckning och testkvalitet. Dessutom minskar förvaltningskostnaderna avsevärt.

Kolla videon:

 

                  Datadriva tester i SoapUI Pro.

 

När du bestämt dig

När du bestämt dig för att ta steget upp i proffsligan kan vi erbjuda både licenser och utbildning inom området. Vill du veta mer om våra licenserbjudanden för SoapUI Pro kontaktar du Fredrik Edling. Vår utbildning i SoapUI Pro kan du läsa mer om på utbildningssidan, eller så kontaktar du Johan Meivert.

Kontaktperson

Johan Meivert

+46 70 532 71 90

johan.meivert@cag.se

X
X