Vad händer inom Cloud & Pipelines 2017?

En grupp av människor som lyssnar på en föreläsning

Fredag den 13/1 2017 bjuder vi in till ett frukostseminarium om Cloud & Pipelines, följt av en lärarledd labbdag med samma tema. Under seminariet sammanfattar vi vad som hänt inom moln- och pipelinetekniken, vilka möjligheter detta ger, och hur det påverkar vårt arbete. Resten av dagen ägnas åt föreläsningar och labb.

Vad händer inom Cloud & Pipelines 2017?

Vad händer inom Cloud & Pipelines 2017? 1162 563 C.A.G

Seminariet inleds med en presentation på cirka 45 minuter som på ett översiktligt plan sammanfattar hur långt moln och pipeline-teknik kommit idag och vilken betydelse det har för hur vi arbetar. Därefter kavlar vi upp ärmarna, plockar fram trollerilådan och visar vad som kan åstadkommas med modern container- och molnteknik. Resten av dagen blir det korta föreläsningar blandat med labb.

Vi kommer att visa hur du 2017 sätter upp hela miljöer med containers i molnet, deployar tjänster med Node.js och Java, och hur du gör för att skapa förutsättningar för att kunna träna på exempelvis den kritiska databasuppgraderingen i produktionsmiljön.

Ta med din egen laptop preparerad med din favoriteditor, git och ett github-konto, ssh-klient och gärna en uppdaterad version av Docker. Vi ser gärna att ni arbetar två eller tre på en laptop, så alla behöver inte ha med en kraftig dator.

Dagsprogram
8.30-9.00 – Frukost och installation av datorer
9.00-9.45 – Seminarium
9.45-15.30 – Föreläsningar och labb (lunchpaus)
15.30 – Fredagspub och cloud-debriefing

Adress
C.A.G Contactor AB, Jan Stenbecks Torg 17, Kista.

Anmälan
Anmälan sker via mail till daniel.marell@cag.se. Ange ”Frukostseminarium” eller ”Frukostseminarium+labb”, samt eventuella matpreferenser till lunchen.

Vänta inte med att anmäla dig – antalet platser är begränsat.

Varmt välkommen.

Kontaktperson

Daniel Marell

+46 70 563 10 52

daniel.marell@cag.se

X
X