Vi hälsar Marie-Louise Gustafsson välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Marie-Louise Gustafsson till C.A.G Novus

Vi hälsar Marie-Louise Gustafsson välkommen till C.A.G

Vi hälsar Marie-Louise Gustafsson välkommen till C.A.G 2560 2076 C.A.G

Hur kom du i kontakt med C.A.G?

Jag kom i kontakt med C.A.G för några år sedan via en tidigare kollega som började jobba på C.A.G Novus. Sedan var det även en period när flera av mina kollegor slutade och några av dem gick till C.A.G.

Sedan hörde en tidigare kollega av sig i höstas och undrade ifall att jag var intresserad av att byta jobb och prova konsultyrket igen. När jag pratade med dem som slutat och gått till C.A.G så insåg jag hur bra de trivdes och intresset för C.A.G växte sig starkare. Jag har ju tidigare varit konsult samt att jag varit internkonsult på FMV under en lång tid så steget var inte så långt för mig.

Jag träffade C.A.G Novus VD Magnus Söderström över en lunch för att vi skulle lära känna varandra och se ifall att vi passade kompetensmässigt för varandra. Jag träffade fler från bolaget och min magkänsla sa mig att detta är riktigt bra! För mig är det inte viktigt att veta exakt vad jag ska göra och att allt ska vara klart definierat utan snarare är det viktigt att jobba hos en arbetsgivare där det finns en bra känsla och en samhörighet. Sedan kommer det ju spännande uppdrag och då får jag göra olika saker vilket jag uppskattar. Det är ju ändå i samma bransch, som jag kan sedan länge.

 

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är väldigt bred i min kompetens – och det ÄR min specialistkompetens. Mer specifikt så har jag spenderat större delen av mitt yrkesverksamma liv inom försvarsbranschen. Jag gillar att se helheten och hålla ett övergripande perspektiv. Jag har jobbat som ansvarig för två av flygvapnets vapensystem och mer specifikt JAS Gripen. Där har det naturligtvis blivit arbete med många utlandskontakter och mycket fokus på modellering och simulering gentemot flyg.

Sedan har jag under många år arbetat som facilitator och det vill jag gärna göra mer av. Jag gillar att arbeta med människor och få dem att arbeta mot samma mål och tillsammans. När man kliver in som facilitator så är det en del personer som är skeptiska till workshopövningar och de tror inte att arbetssättet ska ge något. Att då sedan få avsluta mötet och se dem vara så lyriska över vad vi har åstadkommit tillsammans – det är en tillfredsställelse.

Jag har också varit projektledare och chefsingenjör och dragits åt generalisthållet. Jag tycker helt enkelt att det är kul att lära mig nya saker. Jag vill lära mig lite mer hela tiden och gå utanför komfort-zonen. Sen finns det ju de som trivs med att göra samma sak hela livet men sådan är inte jag.

 

Vad betyder passion för utveckling för dig?

För mig innebär det att utveckling är något vi gör tillsammans. Utveckling sker av andra och med andra!

Jag vill alltid utvecklas tillsammans med mina kollegor. I ett team så måste man både få misslyckas och lyckas. Det uppnår vi genom att klimatet är tillåtande för att testa.  Annars gör vi ju samma som alltid och då förbättras vi inte.

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X