Vi hälsar Ronny Gutebrand välkommen till C.A.G

Vi välkomnar Ronny Gutebrand till C.A.G Datastöd, där han går in som CISO

Vi hälsar Ronny Gutebrand välkommen till C.A.G

Vi hälsar Ronny Gutebrand välkommen till C.A.G 472 630 C.A.G

Hur kom du i kontakt med C.A.G Datastöd?

Jag har arbetat länge i branschen och varit anställd hos min tidigare arbetsgivare i drygt 20 år. Det har lett till att jag har kommit i kontakt och arbetat med konsulter från C.A.G Engvall Security. Nyligen så gjordes ett förvärv där min dåvarande arbetsgivare gick samman med ett lika stort bolag och jag kände inte riktigt igen mig längre så det var dags för något nytt.

Jag började lyssna runt bland olika bolag. Sedan träffade jag Lennart Engvall på C.A.G Engvall Security. Vi hade bra diskussioner som mynnade ut i ett jobberbjudande. Sedan hamnade vi mitt i pandemin och världen förändrades. Jag pausade jobberbjudandet. På mitt dåvarande jobb blev det stiltje. Jag gjorde samma saker som jag hade gjort för åtta år sedan och jag upplevde att jag stod still utvecklingsmässigt. Då kontaktade jag Lennart Engvall på nytt och han delade mitt CV vidare till C.A.G Datastöd. Där fick jag träffa deras VD Johan Sunmo och det kändes helt rätt från första stunden och nu går jag in som CISO på C.A.G. Här får jag närhet till mina kollegor, det är en förtroendeingivande organisation och dessutom finns det många fotbollsintresserade.  Så valet var inte så svårt!

 

Vad ska du göra på C.A.G Datastöd?
Jag går in som Chief Information Security Officer (CISO). Jag kommer att vara ansvarig kring allt som rör vårt ISO27001-certifikat gentemot DNV. Det ligger på mina axlar att se till att vi lever upp till certifikatet och efterlever regelverken och arbetar med informationssäkerhet på rätt sätt.  Det kommer självklart innebära att jag nagelfar alla processer, rutiner, ser till att det finns resurser tillgängliga och att vi verkligen följer vårt regelverk.

Initialt så kommer jag att vara intern CISO och på sikt kommer jag kunna erbjuda mina tjänster till våra kunder och hjälpa dem. Det gör jag gärna i kombination med våra andra tjänster som vi erbjuder i bolagen.

 

Vad betyder passion för utveckling för dig?

För mig betyder det att vi ska utvecklas tillsammans i teamet. Jag växer inte personligen om inte teamet växer och utvecklas. För mig är förändringens tid viktig att lyfta och att vi ska få växa. Jag vill gärna få komma ut till kund och utveckla dem tillsammans. Att kunna få underlätta för dem är viktigt och få vara med och påverka – mitt team och mina kunder.

Kontaktperson

Annika Rogneby

+46 70 687 33 08

annika.rogneby@cag.se

X
X