Dahl är Sveriges ledande leverantör till handelsföretag inom VVS, Mark & VA, Industri, Kyla och Fastighet. Det är en rikstäckande kedja med ett 70-tal butiker som sträcker sig över hela landet. Dahl lägger stor vikt vid att förenkla sina kunders arbetsvardag.

En snabblösning med livslängd

På kort tid tillsatte vi ett team med fokus på att göra det enkelt och smidigt för kunder att komma igång med EDI. Experter med lång erfarenhet av att arbeta inte bara med EDI utan även xTrade. xTrade är integrationsplattformen som gör det möjligt för Dahls kunder att handla via EDI och är länken mellan Dahls kunder och Dahls ERP-system.

För att kunna garantera att hela processen gick så snabbt och smidigt som Dahl var i behov av, tog vi ett helhetsansvar. Vi tog nya kunder genom den digitala processen för nyanslutning, övervakade affärstransaktionerna så att de kunde ske utan avbrott och satte upp en förvaltning för hela systemet. Kontakterna med säljare, kunder, leverantörer och deras respektive EDI-partners sköttes av oss och det var även vi som drev projekten framåt.

Vår kompetens inom xTrade gjorde även nytta internt på Dahl. Vi hjälpte till att integrera deras interna system så att affärstransaktionerna kom rätt från början och bidrog till Dahls digitala transformation.

Väntan är över

Idag har antalet kunder som får hjälp att ansluta sig till Dahls EDI-system ökat mångdubbelt. Från ett tjugotal till flera hundra kunder samt 30-40 av de största leverantörerna. Det är något vi är mycket stolta över.

För vi vet att en ny kund som Dahl knyter till sig via EDI oftast förblir lojal. Dessutom innebär den minskade pappershanteringen en stor ekonomisk och miljömässig besparing samt minskad felmarginal.

Men framförallt vill vi gärna tro att det är våra egna värderingar som lyser igenom. Vi låter aldrig våra kunder vänta, därför tänker vi inte låta någon annans kunder göra det heller.

Kontakta oss om du vill veta mer