E-handelsbolaget Pierce säljer utrustning till motorcyklar och snöskotrar och har på kort tid blivit ett av de mest framgångsrika svenska e-handelsföretagen. Sedan 2015 hjälper vi Pierce att utveckla och integrera teknikplattformen för att kunna hantera den snabba expansionstakten.

Idén till Pierce föddes för drygt 10 år sedan när en av grundarna till företaget köpte en motorcykel och hade svårt att hitta reservdelar. Att det var en god affärsidé visade sig snabbt – från fyra anställda vid starten 2009 har Pierce vuxit till att ha tre olika e-handelsbutiker i 17 länder, 380 anställda och en årlig omsättning på över en miljard. Bolaget fortsätter att växa i rask takt och har blivit DI Gasell-företag både 2017 och 2018.

Stabil och flexibel sajt

Med omkring 3 500 ordrar per dag krävs en stabil och flexibel sajt som lätt kan utökas med nya funktioner. För att hjälpa Pierce i arbetet finns CAG:s konsulter på plats hos Pierce. De har bland annat genomfört ett teknikskifte i backend från .NET till Java samt migrerat data och gjort integrationer för att få ett inköpt PIM (Product Information Management) att fungera med övriga system. Våra konsulter har också hjälpt Pierce att integrera ekonomisystem, lagersystem och sajter när Pierce byggde ett helt nytt eget lager i Polen.

Ny e-handelsplattform

För att höja sajtens prestanda håller Pierce på att byta e-handelsplattform från en helt egenbyggd plattform till ett inköpt system. Även här har vi hjälpt till med de integrationer som krävs mellan olika system för att skapa en effektiv plattform. ”Den nya plattformen skapar bättre stabilitet och prestanda på sajten, vilket är ett måste med tanke på Pierce snabba tillväxt”, säger Daniel Wikman, javaspecialist på CAG. ”Just den snabba tillväxten är en spännande utmaning för oss konsulter. Allting händer snabbt och nästan varje vecka är det nya funktioner som ska implementeras. Det är alltid något nytt på gång”.

“Samarbetet med CAG har fungerat väldigt smidigt. Det jag är mest nöjd med är konsulternas vilja att göra ett långsiktigt hållbart jobb i kombination med förmågan att vara pragmatiska”
Julia Brundin, CIO på Pierce

Mervärde för hela Pierce

Teamet från CAG jobbar tillsammans med Pierce och deltar i hela processen från design, implementation, test och deployment. Här får de ansvara för hela continuous delivery-kedjan från att designa nya tjänster till att sätta upp servrarna de ska köra på och produktionssätta dem. ”Samarbetet med CAG har fungerat väldigt smidigt. Det jag är mest nöjd med är konsulternas vilja att göra ett långsiktigt hållbart jobb i kombination med förmågan att vara pragmatiska. Naturligtvis har de bidragit till att öka vår kapacitet och leveransförmåga men
på det sätt de vågar ifrågasätta och utgå från hela vår verksamhet i sitt arbete bidrar de också till ett mervärde och gör Pierce bättre”, säger Julia Brundin, CIO på Pierce.

Frihet och ansvar för hela utvecklingsprocessen

”Något av det roligaste med det här projektet är att vi är med i både produktionsmiljön och driftsprocessen och har samtidigt stor frihet i att välja teknik under utvecklingen samt hur saker bäst ska lösas. Nu ser jag fram emot att fortsätta vidareutvecklingen av systemet och förbättra det ytterligare. Jag är säker på att det här kommer att bli riktigt bra”, avslutar Daniel.

Kontakta oss om du vill veta mer

Anders Engström

Konsultchef Java

CAG Contactor

+46 (0)70 842 05 94