Norma Jansson – CAG Consoden

Expert på e-hälsa och brasiliansk jiu-jitsu

Livet på CAG, 2023-06-20

Hej Norma! Vad jobbar du med?

– Hallå! Jag är anställd som konsult på CAG Consoden och jobbar som specialist och sakkunnig på E-hälsomyndigheten. Eftersom jag är apotekare i grunden har jag uppdrag inom det farmaceutiska.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– På CAG Consoden är det kollegorna! Alla är nyfikna, supertrevliga och väldigt, väldigt kompetenta inom sina områden. Man känner att man tillhör ett elitstall med duktiga personer som presterar på topp.

Vad ledde dig till CAG?

– Under hela mitt yrkesliv har jag jobbat med dospatienter, det vill säga patienter som tar läkemedel löpande och får dem i speciella dosrullar. Jag har varit med från monopoltiden, till avregleringen, jag har startat upp ett helt nytt dosapotek och varit ansvarig för det enda förskrivningssystemet som finns för dospatienter. Det var den kompetensen som gjorde att jag värvades till CAG.

Hur ser du på framtiden inom e-hälsa?

– Den stora revolutionen kommer ske när lagstiftningen ändras och gör det möjligt att koppla ihop flera olika ordinationer. Idag är de uppdelade i separata system som inte pratar med varandra vilket gör det onödigt komplicerat för en patient som behandlas på flera ställen. En annan tung fråga är såklart säkerheten. Det får stora konsekvenser om det blir säkerhetsproblem med den här typen av data. Men jag är positiv, jag tror att vi snart kommer se förändringar som får stort genomslag i praktiken.

Vad tänker du om AI-utvecklingen?

– Det finns många fördelar! All form av beslutstöd man kan ge till alla som jobbar inom vården är bra, och ju skarpare AI blir, desto mer underlättas beslutsprocessen. Men jag ser också risker som kommer behöva pareras, som att man kan använda någons röst eller ansikte för att skapa fejkade videofilmer. Det kommer bli ännu viktigare att effektivt kunna autentisera någons identitet.

“Man tillhör ett elitstall”
Norma Jansson, CAG Consoden
Norma Jansson, CAG Consoden

Hur trivs du på CAG Consoden?

– Jag trivs jättebra! CAG Consoden är ett lite mindre bolag, så det blir mer personligt. Man är väldigt måna om varandra. Dessutom är det flexibelt, just nu är jag på kontoret en dag i veckan vilket är skönt eftersom jag slipper pendla varje dag.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag tränar och instruerar brasiliansk jiu-jitsu, och kör en del crossfit också. Utöver det har jag två katter och en hund som kräver rätt mycket tid. Hunden är en tvåårig boxertik som behöver mycket stimulering, hon är intelligent och vill jobba hela tiden så det gäller att hålla henne sysselsatt.

Skulle du rekommendera CAG till andra?

– Definitivt!

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Lasting impact: CAG ger det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala och Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Marie Louise Rösiö

VD

CAG Consoden

+46 (0)70 982 49 26

Daniel Marmgård

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)76 119 48 58

Per Liljeström

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)70 301 99 59