Självkörande bilar och hemligstämplade kunder

Livet på CAG, 2023-03-22

Hej Stefan! Vad jobbar du med?

– Hallå! Jag är inne på mitt tionde år som konsult inom testautomatisering på CAG Senseus.

Intressant, berätta mer!

– Jag har jobbat för ett gäng olika kunder under mina år på CAG, men jag får tyvärr inte avslöja var jag jobbar just nu. Men jag kan berätta att jag är på en brottsutredande myndighet där jag arbetar med att automatisera tester. I min roll gäller det att vara tekniskt intresserad, gilla att koda, gilla att lösa problem och att hela tiden vilja iterera och effektivisera processer.

Vilka tidigare uppdrag har du haft på CAG?

– Jag har bland annat haft ett uppdrag på Veoneer, ett börsnoterat aktiebolag som arbetar med säkerhet inom bilindustrin. Där var jag med och byggde upp testautomatisering av Lidar-sensorer för självkörande bilar, det var jättekul! Det är spännande att få vara med och se ny teknik utvecklas, och jag är övertygad om att framtiden är självkörande. Utöver det uppdraget har jag också varit på andra myndigheter, som till exempel Pensionsmyndigheten.

Känner du att ditt jobb är meningsfullt?

– Definitivt! Nu när jag jobbar på en brottsutredande myndighet ser jag effekten av mitt bidrag direkt. Trots att jag fortfarande är rätt ny på kontoret får jag bidra med idéer som sjösätts, vilket såklart är superkul. När jag var på Pensionsmyndigheten fick jag vara med och ge pensionärer möjlighet till en bättre framtid. Jag har aldrig brunnit så mycket för en valfråga som inte kommer påverka mig förrän om 30 år som då. Där var jag i ett team som arbetade med den nya garantipensionen. Mer specifikt jobbade jag med handläggarsystemet, där målet var att automatisera normalflöden till så stor del som möjligt för att underlätta för handläggare. Ur ett större perspektiv kan man säga att CAG som koncern gör skillnad genom att hjälpa företag som bidrar till samhällsnytta att nå sina mål.

Hur är CAG Senseus som arbetsgivare?

– Det är högt i tak, vi har en bra dialog där vi hjälps åt att få ihop livspusslet med fritid och familj tillsammans. Samtidigt får man jobba med givande uppdrag som skapar ett stort värde åt våra kunder. Jag uppskattar också att Senseus lägger stor vikt vid att matcha mig med spännande och utmanande uppdrag.

Hur mycket jobbar du hemifrån kontra på plats?

– Just nu kör jag 20 procent hemifrån, men det är väldigt flexibelt. Det är självklart olika från kund till kund, men generellt skulle jag säga att du som konsult har stort inflytande över hur du vill lägga upp ditt schema.

“Vi hjälps åt att få ihop livspusslet”
Stefan Poon, CAG Senseus
Stefan Poon, CAG Senseus

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är att få vara med när ny teknik utvecklas och att se idéer förverkligas samtidigt som teamet utvecklas och mognar.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka jobb på CAG?

– Vill du jobba med varierande uppgifter, testa olika branscher och dessutom ha riktigt bra medarbetare är det rätt ställe. Det låter klyschigt, men det är sant. Det är ett kunnigt och kul gäng.

Bolag: CAG Senseus

Grundat: 2013, del av CAG sedan 2013

Branscher: Verksamma i alla branscher!

Specialistområden: Testautomatisering och Agilt ledarskap

Lasting impact: Att få bidra med kunskap för framtiden

Adress: Sveavägen 33, 111 34 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Fredrik Edling

Konsultchef

CAG Senseus

+46 (0)72 236 68 29