Vi hälsar Anders Wigholm välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-06-18

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Jag har arbetat inom Försvarsmakten sedan 2005 och det var hög tid för nya utmaningar! Det var dags att göra något nytt och helt annorlunda mot vad jag tidigare har gjort. Jag pratade med en kollega som har barn på samma skola som jag och blev lockad att tala vidare med VD:n på CAG Consoden, som jag också känner sedan tidigare. Efter bra möten med Marie Louise Rösiö (VD) och konsulter bestämde jag mig.

Jag ville komma till ett företag som erbjöd en välkomnande miljö, bra arbetsplats och trevliga kollegor. Allt detta erbjuder CAG Consoden och det känns bra när jag nu ska ge mig in på något helt nytt. Jag har verkligen det stöd jag behöver för att kunna lösa mina kommande uppgifter. Dessutom har CAG en mycket bred kundbas vilket gör att jag kan se fram emot en stor variation av uppdrag.

Jag kastar mig ut och gör något helt annorlunda. Det ska bli spännande att se hur jag kan applicera min kompetens, erfarenhet och kunskap på våra kunders verksamheter och få vara med och bidra.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag har min bakgrund i flygvapnet där jag arbetat som luftbevakningsledare med system StriC i flygvapnets incidentberedskap, men även som uppdragsledare ombord på ASC890 som är en flygande ledningscentral. Jag kommer inledningsvis fortsätta arbeta med ledningssystemet StriC och då inom försvarsindustrin. Där kommer jag kunna bidra med användarperspektivet då jag vet hur systemet används i skarpt läge och vilka krav som ställs. I framtiden hoppas jag kunna få chansen att jobba med system Global Eye.

“Jag ville komma till ett företag som erbjöd en välkomnande miljö, bra arbetsplats och trevliga kollegor. Allt detta erbjuder CAG Consoden”
Anders Wigholm, Testare med inriktning mot ledningssystem

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag har under åren deltagit i flera projekt i Försvarsmakten och i olika roller. Nu ser jag fram emot att få lära mig mer om projektledning då det skiljer sig en del i privata sektorn gentemot det jag är van vid från Försvarsmakten. Snart kommer jag gå en projektledarutbildning vilket jag ser fram emot.

Ledarskapsdelarna har jag sedan tidigare från min tid som plutonchef så nu vill jag fokusera mer på metodiken och processerna. Helt enkelt få möjlighet att lära mig mer om alla komponenter i en projektledares vardag, från planering till budgetering.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag bor utanför Uppsala med min fru och våra två barn. Vi spenderar mycket tid i vår sommarstuga i Axmar utanför Gävle. När jag inte klipper gräset i sommarstugan så åker jag gärna motorcykel eller paddlar kajak.

Det är två stora intressen i livet!

På vintern åker vi i familjen gärna slalom. Därför blev jag extra glad över att vår konferens gick till de alpina områdena.

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Lasting impact: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala och Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Per Liljeström

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)70 301 99 59