Vi hälsar Anette Östelius välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-06-27

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

CAG Syntell står för något genuint och äkta i sitt erbjudande som tilltalar mig väldigt mycket. Jag uppskattar trovärdigheten och seriositeten i erbjudandet gentemot kund och det är något jag kan stå för. Jag har själv varit både anställd och jobbat som konsult i sammanlagt 19 år, på FMV och Försvarsmakten och dessutom har jag arbetat inom tågindustrin och på exempelvis Trafikförvaltningen under nästan lika lång tid så jag vet att det finns många kunder som både behöver och efterfrågar det CAG Syntell erbjuder. Företaget har dessutom en bra mix med medarbetare både sett ur ålder och kompetens och de rekryterar många yngre medarbetare vilket jag tycker är en viktig aspekt. Vi har både en fin kultur, en bra ledarskapskultur, trovärdiga och genuina erbjudanden – det tillsammans gör att jag väljer CAG Syntell.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag ska utveckla ett nytt affärsområde baserat på Syntells gedigna avtryck inom försvarssektorn, riktat i huvudsak mot kunder som Försvarsmakten och internationellt såsom Nato och inom Norden. Tanken är att min kollega Mattias Larsson (affärsområdeschef) fortsätter att ansvara för FMV men eftersom försvarsdomänen hänger samman i många delar kommer vi att arbeta nära tillsammans med våra gemensamma gränsytor. Efterfrågan och behovet är stort i Sverige och internationellt så vi på CAG Syntell väljer att växa inom de numera två affärsområdena inom Defence.

“Jag ska utveckla ett helt nytt affärsområde baserat på Syntells gedigna avtryck inom försvarssektorn”
Anette Östelius, affärsområdesansvarig Defence 2

Vad ser du fram emot att göra?

Jag ser fram emot att fortsätta vara en aktiv del av och hjälpa det svenska försvaret vidareutveckla sina förmågor, vilket självklart även inkluderar Nato. Jag har CAG Syntell som en stabil plattform och kan erbjuda våra kunder det stöd och den kompetens som jag vet att de behöver.

Jag ser mycket fram emot att få bygga vårt nya affärsområde tillsammans med Mattias och de medarbetare som arbetar med oss idag samt med de som börjar hos oss. Det handlar om att vi ska fortsätta att förädla den plattform som finns och bidra till försvarsförmågan och Nato samtidigt som vi bygger en bra arbetsplats för våra medarbetare.

Slutligen ser jag också fram emot att få samarbeta med vår ledningsgrupp och våra dotterbolag i koncernen. Vi har en stor spännvidd inom försvarssegmentet och det vill jag vara med och fortsätta att utveckla.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Det är definitivt att få lära mig hur vi kan ta vårt erbjudande ut till kund, se deras behov, Natos behov, Nordens behov och även övriga internationella behov. Jag vill få se hur vi arbetar tillsammans och kunna leverera på den efterfrågan som finns. För mig just nu, i uppstarten, handlar det om att få veta vad CAG Syntell kan, och få djupdyka i leveransförmågan och lära mig mer för att kunna paketera på rätt sätt och därmed hjälpa kunderna på absolut bästa sätt. Tack och lov känner jag mig ganska hemma på erbjudandet och känner redan många medarbetare inom både CAG Syntell och koncernen och det hjälper mig mycket.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Helst av allt kör jag Enduro eller rally på motorcykel. Enduro motionskör jag regelbundet året om hemma i Sverige men jag har tävlat internationellt i rally (på amatörnivå). Numer turist-kör jag och allra helst i Marocko. Jag och mina hojkompisar brukar försöka få till en resa till Marocko en gång per år i november för att få köra lite i den fantastiska ökenmiljön.

Annars gillar jag trädgård i allmänhet och att odla och försöker vara rätt ambitiös med min köksträdgård. Jag gillar också att åka skidor både på längd och utför, träna varierat och plocka svamp hemma i Enköping där jag bor tillsammans med min man och våra två katter.

Kontakta oss om du vill veta mer

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.