Vi hälsar Arne Munõs välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-06-25

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Jag har känt till CAG Syntell under en längre tid då jag träffat konsulter från dem på mina uppdrag och företaget har alltid andats kunskap, stabilitet och kompetens. När jag sedan blev kontaktad av min nya konsultchef väcktes mitt intresse. Det var rätt i tiden dessutom. Det som bland annat lockade mig var bredden av kunder som CAG Syntell har. De verkar inom olika branscher och har kunder som jag tidigare har arbetat med i stora infrastrukturprojekt. De har även en ny kundflora som intresserar mig som är mer produktnära och sedan så klart försvarsbranschen! Där har jag inte arbetat tidigare och det känns mycket intressant och lockande. Att få arbeta med en ny bransch är alltid spännande för jag får ta med mig min kunskap från både produktutveckling och anläggning/infrastruktur och påbörja en ny resa inom ett nytt verksamhetsområde.

Jag har hunnit träffa en hel del nya kollegor vilket är kul! Jag har till och med träffat en gammal kollega sedan 20 år tillbaka och nu ska vi ut i samma uppdrag. Många av de som arbetar på CAG Syntell har arbetat här länge och det bådar gott!

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag har ett uppdrag klart inom försvarsindustrin där jag kommer arbeta med kravhantering vilket är en av mina specialistkompetenser. Uppdraget är både verktygsnära då jag kommer att hjälpa kunden med DOORS och mer övergripande för att stötta en mer effektiv kravhanteringen. Det är en kombination som jag uppskattar och som jag ofta arbetar med i mina uppdrag så det passar mig perfekt.

“CAG Syntell vill ha förändring och vara kundanpassade för att kunna leverera nytta. Det är en stor fördel”
Arne Munõs, kravanalytiker

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag ser först och främst fram emot att lära mig mer om en ny bransch och hur de arbetar.

Jag har teoretisk kunskap kring Systems Engineering. CAG Syntell är ju verkligen experter inom det ämnet och nu vill jag lära mig om hur det används i praktiken för det kan verkligen mitt bolag. Jag ser fördelarna med Systems Engineering för att bredda kravhanteringen och kunna hjälpa kommande kunder med vad projektet verkligen ska göra, vad de ska leverera och nyttan med det.

Vilka fördelar ser du med CAG Syntell och vilka blir dina utmaningar?

Fördelarna är många. En uppenbar fördel är att vi arbetar i flera branscher som kan växeldra när marknaden förändras. En annan fördel jag märkte när jag träffade konsultchef och VD är att de har ett mål med företaget. CAG Syntell vill ha förändring och vara kundanpassade för att kunna leverera nytta. Det är en stor fördel. Det är inget statiskt företag utan ledningen och medarbetarna vill förändra samhället och göra det bättre.

En annan fördel är tryggheten med att vi står i vedertagna metoder och arbetssätt. Utmaningen är att anpassa det till kundernas förutsättningar. Vi kan inte bara komma med standarder som inte är självklara för våra kunder utan vi måste lyssna in och förstå deras utmaningar för att kunna göra nytta och genomföra rätt förändringar.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag gillar utflykter! Det kan vara korta eller längre utflykter och gärna på cykeln där jag tar med mig saker så att jag kan vara ute i flera dagar. Antingen tältar jag och eller tar jag in på något bättre boende. Det kan också vara en längre utflykt för att se andra länder. Jag har nyss varit sju veckor i Chile där jag reste runt med både buss och cykel. Jag träffade många trevliga människor längs vägen, fick äta god mat och njuta av vulkaner, berg, floder, öken och hav.

Jag gillar matlagning och gärna matlagning utomhus. Jag är engagerad i Friluftsfrämjandet och det ligger mig varmt om hjärtat. Att få vara ute i naturen och laga mat på muurikkan är en sann glädje!

Kontakta oss om du vill veta mer

Martin Normark

Affärsområdeschef Industry

CAG Syntell

+46 (0)70 203 08 71

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.