Vi hälsar Arvid Svenson välkommen till CAG

Livet på CAG, 2023-12-14

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

En vän från KTH arbetar på CAG Syntell och han övertygade mig om att börja arbeta här. Hans motiv var att han behövde någon som tänker som han själv och det gör jag. Rekryteringsprocessen var både snabb, enkel och väldigt smidig. Redan när jag kom in på kontoret första gången kände jag: här vill jag arbeta! Det var en varm känsla och bra sammanhållning bland kollegorna.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag gillar att arbeta med en övergripande syn och det får jag göra i jobbet som systemingenjör. Att få se helheten är det bästa som finns.

Jag arbetar med produktens livscykel vilket innebär att se till att den håller över hela dess levnadstid. Det innebär även att tänka på vad som händer när produkten nått ”end of life” och hur det ska hanteras. Verksamheten måste fortfarande fungera efter det och att hitta nya produkter som ska passa in är inte alltid det enklaste. Tänk dig själv hur svårt det är att hitta reservdelar till ett kylskåp som producerats för 30 år sedan.

Så kort och gott handlar det om att hantera produkter och se till att allt är dokumenterat och spårbart över hela livscykeln för att skapa en hållbar lösning med maximal nytta, hög tillgänglighet och låg livscykelkostnad.

“Att få se helheten är det bästa som finns”
Arvid Svenson, systemingenjör

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om?

De senaste 3 månaderna har jag arbetat med kravhantering, vilket visat sig vara superkul! Krav ska vara tydliga, och jag älskar när saker är tydliga. Antingen är kraven uppfyllda, eller så är de inte det.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag gillar gitarrer! Tre har jag i min lägenhet tillsammans med en bas.

Jag älskar pokemon, speciellt de gamla spelen. Pokemonvärlden är en underbar tillflykt när jag vill fly verkligheten en stund.

När jag inte spelar gitarr eller spelar pokemon så lagar jag gärna mat. I helgen blev det en autentisk carbonara med guanciale – vilken skillnad mot bacon!

Vid sidan om har jag ett stort intresse för AI, varför det var kul att få möjlighet att stötta CAG Group med AI-policyn som togs fram nyligen. Jag använder Chat GPT som stöd i min programmering på så vis att den ger mig uppgifter att lösa, vilket den sedan rättar och ger förbättringsförslag på. Det ör coolt tycker jag!

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Larsson

Affärsområdeschef Defence

CAG Syntell

+46 (0)70 625 91 11