Vi hälsar Björn Bjering välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-03-26

Vad fick dig att välja CAG Novus?

Jag har arbetat med en kollega från CAG Novus under en längre tid och hon berättade så mycket bra om bolaget. Hon tipsade sina chefer om mig och på den vägen är det. När jag pratade med henne var det en självklarhet att börja på CAG Novus. Hon förmedlade känslan av ett omtänksamt, genuint och familjärt bolag som var lagom stort. Jag träffade både konsultchefen och VD:n och fick samma positiva känsla. CAG Novus är verkligen ett tryggt, genuint och familjärt bolag där både chefer och kollegor visar en stor omtänksamhet om varandra.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Mitt uppdrag är inom försvarsbranschen och jag arbetar som förvaltningstekniker. Det innebär att jag förvaltar IT-system, hårdvara och dokumentation. Jag är mer av en generalist och arbetar med allt från nätverk, uppsättning av servrar, infrastruktur, VMware, backuper – allt från botten till toppen. Vi är det underliggande lagret kring hårdvara hela vägen upp till klienterna. Självklart arbetar vi i förvaltningsuppdraget med livscykelhantering och planerar för när nya system behöver sättas i bruk. Allt styrs av ITIL som är vår metodik.

För mig handlar det om att finnas här och förstå verksamheten. Kunna hjälpa dem längs vägen, förstå deras behov och lösa de dagliga utmaningarna.

“CAG Novus är verkligen ett tryggt, genuint och familjärt bolag där både chefer och kollegor visar en stor omtänksamhet om varandra”
Björn Bjering, förvaltningstekniker

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag ser fram emot att bli mer specialiserad på systemen jag arbetar med och bli mer nischad.  Jag vill även fördjupa mig än mer inom Linux för det är både roligt och en stor bristvara märker jag.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag är tvillingpappa åt Sixten och Sigrid 5 år gamla och det tar mycket tid.

Annars är jag gammal styrkelyftare och älskar att träna. Jag har dock lagt styrkelyftningen på hyllan och mitt fokus är på Enduro. Det har jag tränat i drygt 10 år och nu handlar det mer om att vara bonnastark och smal samt att ha teknik för att kunna ta mig runt i skogen, över stock och sten.

Sedan är jag gammal guldsmed och har en smedja hemma. Jag pluggade till guldsmed under gymnasietiden med juvelinriktning. Efter gymnasiet arbetade jag som guldsmed under ett års tid. Jag har även arbetat 10 år inom kriminalvården, på anstalten Kumla,  och under den tiden valde jag att plugga vidare inom IT.

Bolag: CAG Novus

Grundat: 2008, del av CAG sedan 2009

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri

Specialistområden: Försvarsområdet, offentlig sektor

Lasting impact: Att ständigt utveckla våra kunders verksamhet, vår egen kompetens och leveranser.

Adress: Augustendalsvägen 76, 131 52 Nacka Strand
Mästergatan 7, 745 37 Enköping
Offerdalsvägen 9, 835 32 Krokom

Kontakta oss om du vill veta mer

Peter Lidström

Konsult- och kontorschef Enköping

CAG Novus

+46 (0)70 607 40 98