Vi hälsar Christoffer Uppströmer välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-05-23

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Jag hade arbetat länge hos min tidigare arbetsgivare och kände att jag behövde en nytändning. Jag sprang på en gammal kollega som hade börjat arbeta på CAG Syntell och han hade bara positivt att berätta. Självklart tittade jag på andra tjänster och gick på en del intervjuer men CAG Syntells helhetserbjudande var det som riktigt tilltalade mig. De stod för vad de sa till mig genom alla intervjuer och sammantaget var det vad som fick mig att ta steget. Sedan gav alla jag mötte ett väldigt gott intryck, de hade en bra approach och var tydliga i vad de erbjöd mig. Det var det som övertygade mig.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag har arbetat med ILS mot flyg inom försvarsbranschen i över tio år så planen är att fortsätta inom det området. Nu väntar jag bara på att mitt uppdrag ska dra igång efter det vanliga säkerhetsförfarandet. Min specialistkompetens inom ILS är underhållsutrustning men jag har även arbetat en del med systemledning och verifiering och validering (VoV).

Det var egentligen en slump att jag började arbeta med ILS, men ett decennium senare är jag kvar så det måste uppenbarligen ha tilltalat mig. Det finns ett brett spektrum av problem att lösa och det lockar mig. Min erfarenhet av ILS-området är att det ger mig ett större ansvar och arbetet sköts oftast av små sammansvetsade team. Jag är bra på att sy ihop en helhet och vara lite spindeln i nätet. Jag har haft en mängd olika roller såsom ILS-ingenjör, produktledare och systemledare och det som alltid varit mitt fokus är tekniken och användaren.

“CAG Syntells helhetserbjudande var det som riktigt tilltalade mig”
Christoffer Uppströmer, Senior konsult inom ILS

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Just nu följer jag utvecklingen inom ILS där det händer en del, både utomlands och i samband med vårt NATO-inträde. Det ska bli mycket intressant att följa och förhoppningsvis även påverka utvecklingen inom ILS. Jag tror att Sverige kan bidra inom området då vi har en lång historia av att vara skickliga inom ILS.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag jagar vår fyraåriga dotter 😊. Nä skämt åsido, jag har en familj med två barn på fyra och tretton år så det är full fart.  Vi gillar att resa och åka skidor, något som jag gärna gör tillsammans med min son som också har slalom som intresse. På sommarhalvåret går jag gärna på fotboll, när AIK spelar, tillsammans med kompisar och sonen som jag även lyckats få intresserad.

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Larsson

Affärsområdeschef Defence

CAG Syntell

+46 (0)70 625 91 11

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.