Vi hälsar Daniel Qvist välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-04-05

Vad fick dig att välja CAG Arete?

Den mänskliga framtoningen! Framför allt att jag blev jag kontaktad av konsultchefen Tobias och vi hade ett bra första samtal. Jag hade inte tänkt mig en framtid som konsult men konsultcheferna trodde på min erfarenhet och kompetens så det fick mig att våga ta klivet.

När jag var på intervju och träffade dem personligen blev jag övertygad. CAG Arete är ett vänligt bolag och det bekräftades verkligen under rekryteringsprocessen.

Kundbasen är mycket intressant för mig med en stor variation och med kunder där jag kan få göra skillnad. Jag uppskattar CAG:s försvarsinriktning med tanke på vårt omvärldsläge, den branschen skulle jag vilja arbeta med för att göra nytta!

Vilken är din specialistkompetens?

Min specialistkompetens är att hjälpa företag att ta bättre beslut och detta med hjälp av BI.  Företag ska fatta beslut som baseras på fakta snarare än gissningar. Visst kan det vara bra med kvalificerade gissningar men med rätt sammansatt data som underlag så kan beslutsfattare ta rätt beslut vid varje given tidpunkt.

Jag är farkostingenjör, ekonom och utvecklare. Sen har jag gått mer mot datainriktningen. Jag har en bra domänkunskap så jag kan prata med ekonomer, HR, rekryterare och säljare utan problem. Det gör att jag lättare kan kartlägga deras processer som kan översättas till modeller som utvecklare förstår. På samma vis kan jag utvecklingsprocesserna och kan förklara det för slutanvändarna.

Jag vill hjälpa företag att förstå sin verksamhet bättre. Jag är bra på att utifrån processerna, grunddatat och kundens behov förstå hur rapporter ska sammanställas och visualiseras till slutanvändarna för att tillgodose deras behov.

Transparens på ett bolag är viktigt, medarbetare ska ha möjlighet att se vad som händer på företaget och att man kan demokratisera informationen. Många ska ha tillgång till informationen och kunna se samma sak, självklart beroende på behörighet. Informationen kan föra människor samman då man kan dela och diskutera den och alla ser samma sak oavsett tidpunkt.

“Min specialistkompetens är att hjälpa företag att ta bättre beslut och detta med hjälp av BI”
Daniel Qvist, BI-specialist

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill lära mig mer om de bakomliggande ETL-processerna och självständigt kunna sätta upp en miljö på ett företag. Jag vill veta hur informationen tas ut,  hur data skyfflas från källorna till det ställe man vill läsa ifrån för att sedan paketeras och slutligen visualiseras. Power BI och frontend-delen kan jag väl men jag vill lära mig mer om backend så att jag får en mer komplett vy. Genom att jag har min domänkunskap vill jag verkligen lära mig backend för att kunna hela kedjan.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Då håller jag gärna på med djur eller hockey. I familjen har vi två hästar, en hund och två kaniner. Vi har nästan en 4H-gård.

Vi bor vid en sjö och jag älskar att åka skridskor. Jag försöker även lära min son att bli en bra hockeyspelare. Det blir således mycket tid med familjen och med djuren.

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Lasting impact: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Tobias Forsberg

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)76 197 77 80