Vi hälsar Emma Annegren välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-01-26

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Jag ville prova något nytt och sökte efter ett mindre och personligt bolag att komma till. En kompis arbetar på CAG Syntell och berättade mer om bolaget och dess olika affärsområden inom Industry, Public och Defence. Bolaget och dess struktur lät mycket lockande.

Min första intervju med Karin (konsultchef inom Public) var mycket bra och jag förstod snabbt att CAG Syntell var mån om att min kompetens och erfarenhet skulle matcha företaget samt att våra värderingar skulle stämma överens. Efter det fick jag träffa en konsult och ställa direkta frågor vilket jag uppskattade. Då kunde jag få svar på alla mina frågor vilket förenklade. Det kändes bra hela vägen genom rekryteringsprocessen! CAG Syntell är verkligen ett familjärt bolag som ger en varm och fin känsla. Alla har varit väldigt inkluderande, öppna och trevliga redan från start.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag gick direkt in i ett stort infrastrukturprojekt där min roll är krav- och systemanalytiker. Det är ett projekt som handlar om att förlänga tvärbanan för en specifik sträcka. Rent praktiskt arbetar jag med att skapa nya krav, uppdatera och ändra befintliga krav samt verifiera med de sakkunniga att kraven överensstämmer med varje teknikområdes verklighet.

Jag kan dra nytta av min tidigare roll som projektledare för jag behöver ha en överblick för vad som händer inom de olika delarna i projektet utifall att förutsättningarna ändras. Jag samarbetar med olika delar av program- och projektorganisationen, projektörer och sakkunniga för att stämma av om dessa förutsättningar förändras eller om projekteringen löper på enligt plan. Här kommer mina ledaregenskaper väl till pass.

“Jag gick direkt in i ett stort infrastrukturprojekt där min roll är krav- och systemanalytiker”
Emma Annegren, kravanalytiker

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om?

Jag ser fram emot att lära mig mer om kravhanteringsprocessen och vidareutvecklas inom ledarskap. Jag har gått interna kurser inom krav och Systems Engineering och här vill jag fördjupa mig.

Jag vill dra lärdom av mina kollegor som har en liknande roll men som arbetar inom andra branscher. De har insikter från andra organisationer som jag kan dra nytta av samtidigt som jag kan dela med mig av kunskap från mina projekt. Jag tror att vi kan lära av varandra.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag gillar att vara ute och röra på mig och är en allätare när det kommer till sport – tennis, skidor och cykling är bra exempel på vad jag gör.

Sedan umgås jag gärna med vänner! En gång i månaden åker jag ”hem” till Leksand för att få andas lite frisk luft, åka skidor, umgås med familj och vänner.

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.

Kontakta oss om du vill veta mer