Vi hälsar Filip Andersson välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-05-16

Vad fick dig att välja CAG Datastöd?

Jag har arbetat med kollegor från CAG Datastöd på mitt tidigare arbete. Jag blev helt enkelt tipsad om bolaget och det var dags för mig att hitta på något nytt och bredda min kunskap. Mitt intresse för IT, regelverk och IT-säkerhet har alltid funnits och jag har grottat ned mig i det på fritiden. Hos CAG Datastöd får jag nu möjligheten att fördjupa mig inom det och göra det jag brinner för.

Min bakgrund är att jag är affärsjurist och har sedan arbetat i bank- & finansbranschen. Först med verksamhets­utveckling inom värdepappersområdet och på senare år inom Compliance. CAG Datastöd passar mig perfekt och jag tror att jag kan tillföra våra kunder en hel del. Jag har juridikkunskaperna, en förståelse för våra bankkunder, god datorvana. Juridik, bank och intresse för IT – alla tre kompletterar min roll. Nu ser jag fram emot utmaningarna och att få växa.

Berätta mer om vad du arbetar med?

Jättebra fråga! Min roll är Compliance Manager och det innebär att jag kommer att arbeta en hel del med regulatoriska krav så att vi själva följer de lagar och regler som finns. Vi är ju även ISO27001-certifierade och jag ser till att vi följer ledningssystemet och gör revisioner. Just nu har jag och mina kollegor stort fokus på DORA och det blir en del av min roll också. Fram till tillämpningen 2025 kommer vi ha fullt fokus på att hjälpa våra kunder att implementera DORA. Vi kommer garanterat att arbeta med det efteråt också fast kanske mer på en förvaltningsnivå. Få kunder har aktivt börjat arbeta med DORA och här kan vi vara ett stort stöd för dem.

Vad är speciellt med att vara Compliance Manager?

Vi och våra kunder har regler vi ska efterfölja vilket är jätteviktigt och samtidigt har vi en verksamhet som ska snurra varje dag. Det gäller att hitta bryggan mellan de två världarna och sätta rätt ambitionsnivå. När regler och riktlinjer tas fram vill vi inte bromsa verksamheten utan jag vill hitta en bra lösning som lyfter verksamheten samtidigt som lagar och regler efterföljs utan att vi behöver tänka på det. Vikten är att hitta balansen så att verksamheten blir stöttad och att det finns rätt balans.

“Fram till tillämpningen 2025 kommer vi ha fullt fokus på att hjälpa våra kunder att implementera DORA. Få kunder har aktivt börjat arbeta med DORA och här kan vi vara ett stort stöd för dem”
Filip Andersson, Compliance Manager

Vilka fördelar ser du med CAG Datastöd och vilka blir dina utmaningar?

Något jag förstod redan innan jag började arbeta här var att CAG Datastöd är ett företag där medarbetarna arbetar länge jämfört med andra företag. För mig finns det ingen bättre indikator än att detta är en riktigt bra arbetsplats!

En annan fördel är att vi har en nischad kundgrupp och vi är experter på det våra kunder gör, specifikt inom finans. Det finns en stor kunskap och vi har förståelse för kundernas verksamhet, på riktigt!

Vi är tillräckligt små för att det ska vara familjärt och det är mycket roligare att arbeta på det viset än om vi vore en jätteorganisation. På stora organisationer blir allt lätt formellt och jag uppskattar mer det familjära för att beslutsvägarna blir mycket kortare och enklare, vilket gagnar våra kunder. Vi är ju tillräckligt stora för att kunna axla de större kunderna inom bank & finans, det råder det ingen tvekan om.

En utmaning kan vara att jag inte alltid har tid att ta mig an allt jag skulle vilja då tiden är begränsad. Lösningen är att ta hjälp från mina medarbetare för att tillsammans komma längre.

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag är sportintresserad och tittar mycket på sport och går gärna på hockey- och fotbollsmatcher. Ett lag som ligger mig varmt om hjärtat är AC Milan och jag var nyligen där och tittade på Milan mot Napoli.

Annars umgås jag gärna med vänner för att käka och dricka gott.

Bolag: CAG Datastöd

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2005

Branscher: Bank-, finans- samt juristsektorn.

Specialistområden: Server- och nätverksdrift, applikationsdrift, digital verksamhets­utveckling, SOC och MSSP

Lasting impact: Passion för utveckling för oss är att växa tillsammans med kunden. Vi utvecklar lösningar som skapar större konkurrensfördelar för kunden.

Adress: Kungsgatan 37. Box 7465, 103 92 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Johan Sunmo

VD

CAG Datastöd

+46 (0)70 595 35 26

David Broberg

CSO/CMO

CAG Datastöd

+46 (0)73 416 52 66

Magnus Fredholm

vVD

CAG Datastöd

+46 (0)8 785 23 71