Vi hälsar Helena Sandberg välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-09-22

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Jag hittade CAG Consoden via en annons på Linkedin och fick snabbt kontakt med konsultchef. Jag fick direkt ett gott intryck av bolaget som kändes tryggt och väldigt familjärt. För mig, som lämnar en trygg anställning, är det viktigt att bolaget är genomarbetat, stabilt, har rutiner, är flexibla och CAG Consoden kunde verkligen svara upp mot det.

Jag fick träffa konsultchef, säljare och konsultkollegor vid flera tillfällen och fick snabbt ett bra intryck. Känslan av ordning och reda, flexibilitet, transparens och att inget sitter fast genomsyrade många delar i bolaget.  Det var viktigt för mig att känna det för att våga ta klivet och byta arbete. Sedan är det oerhört positivt att vi har en kvinnlig koncernchef, det sänder positiva signaler till mig.

 Varför har du valt att gå från att vara anställd till att bli konsult?

Jag känner att jag vill göra skillnad och jag hade vuxit ur min roll hos min tidigare arbetsgivare. Jag vill göra mer och ha andra typer av utmaningar! Just då fanns inte det utrymmet för det och då dök denna möjlighet upp, och jag tror konsultrollen kommer att passa mig mycket bra. Jag gillar att arbeta mot deadlines, ha en tydlig start och ett slut. Jag vill dessutom få lära mig nya saker och det kommer jag få möjlighet till här. Att få utveckla våra kunder och göra skillnad är också avgörande.

“Jag vill verka för förändring! Att få utveckla våra kunder och göra skillnad är avgörande för mig”
Helena Sandberg, Verksamhetsutvecklare och sjuksköterska CAG Consoden

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är sjuksköterska och har säljbakgrund. Inom sjuksköterskeyrket är jag specialiserad inom området bröstcancer och har arbetat mycket med förbättring av flödet för bröstcancerpatienter. Bland annat handlade det om hur vi kan förbättra flödet för bröstcancerpatienterna och där kom digitaliseringen in starkt, framför allt under pandemitiden.

Jag har också arbetat med säljarbete inom utbildning i Hjärt-Lungräddning och hjärtstartare.  Det ligger mig fortfarande varmt om hjärtat.

Mina styrkor är att jag är väldigt driven och vill göra nya saker. Jag är framåt och ser till att det händer saker.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag vill verka för förändring! Jag vet att det finns så otroligt mycket att göra kring digitaliseringen i vården. Jag har arbetat med olika journalsystem i vården, Inera, 1177 och varit drivande kring övergången till digitala kallelser. Här finns det mycket att göra för att kunna förbättra systemen. Många av våra patienter är födda på 90-talet och framåt och de ställer krav och har andra förväntningar på sjukvården och kommunikationen mellan vårdgivare och patient. Där behöver tekniken hänga med och erbjuda enklare digitala lösningar som möter deras förväntningar.

Jag är verkligen superpeppad på att lära mig mer inom IT!

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Passion för utveckling: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala
Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm
Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Daniel Marmgård

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)76 119 48 58