Vi hälsar Johan Gustafsson välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-08-02

Vad fick dig att välja CAG Senseus?

Många från CAG Senseus är mina gamla kollegor från ett tidigare bolag så valet var mycket enkelt. CAG Senseus VD Niclas Lindqvist var min tidigare chef. Jag uppskattar att vara ett litet gäng där vi känner varandra och kan samarbeta, allt det får jag med CAG Senseus.

Jag gillar att jobba i små projekt där jag kan göra skillnad! I rollen som testsystemutvecklare kan jag röra mig mellan olika branscher och få insyn i hur andra arbetar. Den insynen tar jag med mig till nästa kund och bransch, vare sig det rör basstationer, kranar eller mjölkmätare.

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är specialist inom test och mät vilket innebär utveckling av automatiserade testsystem. Jag, tillsammans med mina kollegor, bygger systemen för att repetetivt kunna testa hårdvaran. Om det sker förändringar i hårdvaran så behöver jag kunna jämföra testresultaten före och efter förändring. Mycket handlar om att kunder vill kunna genomföra förändringar och då ska vi kunna mäta skillnaderna. Sedan vill ju kunden få flexibla testsystem som kommer på plats rätt snabbt. Det jobbet gör jag tillsammans med kunden. Här gäller det att visa på vad vi faktiskt kan åstadkomma för dem och det är mycket. Kunden har ofta en viss begränsad kunskap av hur bra testsystem vi faktiskt kan skapa. Jag kan leverera det kunden vill ha och mycket mer som de inte visste att de kan få. Det gäller helt enkelt att visa på värdet de får.

Jag arbetar mycket med LabVIEW och där är jag riktigt vass. Automatisering är hett och här finns mycket att göra och lära sig och det vill jag få fortsätta att göra.

“I rollen som testsystemutvecklare kan jag röra mig mellan olika branscher och få insyn i hur andra arbetar”
Johan Gustafsson, Testsystemutvecklare

Vad gör du i ditt uppdrag just nu?

På min första arbetsdag hos CAG Senseus gick jag ut i uppdraget vilket känns mycket bra. Just nu arbetar jag tillsammans med min kollega Fredrik Edling och bygger testsystem för mjölkmätare.  Vi vet vad vi ska åstadkomma och nu arbetar vi med hur det ska implementeras. Mjölkmätare är det vi arbetar med och i verktyget LabVIEW.

Bolag: CAG Senseus

Grundat: 2013, del av CAG sedan 2013

Branscher: Verksamma i alla branscher!

Specialistområden: Testautomatisering och Agilt ledarskap

Passion för utveckling: Att få bidra med kunskap för framtiden.

Personuppgiftspolicy: Här hittar du CAG Senseus personuppgiftspolicy

Adress: Sveavägen 33, 111 34 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group