Vi hälsar Johan Svensson välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-04-26

Varför valde du att börja hos CAG Arete?

Jag blev kontaktad av Frida Pellfolk som är rekryteringskoordinator på CAG Arete. Jag fastnade direkt för presentationen av CAG och CAG Arete och hur högt medarbetare värderas inom koncernen. Här lyfts verkligen medarbetare fram på ett fint och förtroendeingivande sätt. Jag letade egentligen inte efter ett nytt jobb men jag blev nyfiken. Jag fick även träffa en medarbetare som berättade hur det är att vara konsult på CAG och hur uppdragen kan se ut ute hos kund samt vilka fördelar han såg. Hans beskrivning matchade mina tankar kring det ideala uppdraget.

Vad ser du fram emot att göra?

Jag ser fram emot mitt nya uppdrag på Finansinspektionen. I rekryteringsprocessen förstod jag att CAG har stora kunder där vi har ett flertal konsulter inne hos. För mig är det positivt då det innebär att jag kan få en bra matchning gentemot nya uppdrag, få möjlighet att vara kvar hos kunden under en period och på så sätt kunna bidra mer. Jag uppskattar att ha stabila och längre uppdrag så att jag hinner gräva ned mig i kundens verksamhet, dess teknik, kod och plattformar. På det sättet kan jag bidra till ett bättre resultat till kund, över tid.

“Jag vill vara med där det händer och kommer det ett nytt ramverk så kastar jag mig över det och lär mig allt. Det går inte en dag utan att jag lever och tänker teknik”
Johan Svensson, Systemutvecklare CAG Arete

Vilken är din specialistkompetens?

Jag arbetar med arkitektur och utveckling, främst inom .Net. För mig är det viktigt att förstå hela arkitekturen från ax till limpa vilket innebär insikt för hårdvara, mjukvara och hela flödet av information och göra det bästa för kunden av det. Jag arbetar både med frontend och backend och vill sätta mig in i vad som händer på serversidan samt vilka ramverk som används och varför. Jag besitter bred kompetens inom olika tekniker och ramverk och vet vilka som fungerar i specifika sammanhang.

.Net är min profession vilket innebär att jag arbetar i C# och gillar backend bäst, det är ju där allt händer. Sedan bemästrar jag frontend så klart och arbetar både med Angular, React och Vue.

Jag trivs med att arbeta i team och gillar diskussioner om hur vi kan hjälpas åt, på bästa sätt. Jag vill få bidra med min kompetens och erfarenhet för att kunna lyfta alla medarbetare på ett personligt och tekniskt plan, det tycker jag är viktigt. När vi jobbar som ett team så måste vi lyfta varandra och det viktiga är att göra det tillsammans.

Vad betyder CAG-mottot ”Passion för utveckling” för dig?

Jag är självlärd inom programmering, sedan 90-talet och har alltid velat lära mig allt som är nytt inom teknik och kod. Jag vill vara med där det händer och kommer det ett nytt ramverk så kastar jag mig över det och lär mig allt. Det går inte en dag utan att jag lever och tänker teknik.

Min passion för utveckling finns alltid med mig och driver min nyfikenhet framåt – dygnet runt på årets alla dagar.

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Passion för utveckling: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group

Helena Grimfors

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)73 415 93 50