Vi hälsar Kristoffer Seidel välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-02-01

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

När jag skulle skriva mitt examensarbete inom systemteknik blev jag tipsad om CAG Syntell. Jag kände inte till bolaget sedan innan men deras beskrivning väckte mitt intresse och efter att ha träffat dem på en mässa blev jag ännu mer intresserad. Vi hade flera intervjuer med konsultcheferna och jag fick ett bra första intryck. Jag har superfina och kompetenta kollegor och det är mycket värt.

Mitt examensarbete har varit mot ett företag som bygger autonoma stridsfordon. Här fanns en vision om att använda modellbaserad systemteknik och applicera det på deras system. Det passade mig perfekt! Examensarbetet handlade dels om att modellera aktiviteter som de autonoma markfordonen utför i ett spaningsscenario. Med denna modell kunde man sedan bedöma vilka förmågor som saknades hos produkten för att utföra uppdraget. Vi ville även optimera fordonens val av rutt genom att minimera risken att de blev upptäckta av fienden. För att optimera skrev vi kod som använde data om topologi och fiendens position för att sedan hitta rutten med lägst risk.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Just nu arbetar jag med kravställning på olika nivåer och modellbaserad systemteknik används av de flesta projekten jag är delaktig i. Bland annat arbetar jag med kravställning av kommunikationssystem för armén.

Jag arbetar också med en övergripande modell av ett militärt system som samlar värdefulla data på hur soldater presterar under övningar.

“När jag skulle skriva mitt examensarbete inom systemteknik blev jag tipsad om CAG Syntell”
Kristoffer Seidel, kravanalytiker

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om?

Modellbaserad systemteknik är stort! Även om jag har arbetat med det i ett år så finns det mycket kvar att lära sig mer om. Jag har oerhört kompetenta kollegor jag arbetar med och här vill jag lära mig mer för att kunna få ut nyttan som modellbaserad systemteknik kan ge!

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag älskar att spela golf, året om! På vintern spelar jag på simulator för att slippa golfabstinens och på golfbanan ”bor jag” direkt den är torr, vår- och höstgolf inkluderat!

Jag är fortfarande aktiv i en studentraketförening på KTH. Det har jag svårt att släppa efter att ha projektlett två raketprojekt, det är superkul att se hur föreningen utvecklar sig över tid! Jag är med ungefär en gång i månaden, när de testar komponenter och delsystem. Förhoppningsvis kan jag vara med på en raketuppskjutning inom snar framtid!

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Larsson

Affärsområdeschef Defence

CAG Syntell

+46 (0)70 625 91 11