Vi hälsar Maria Collin välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-10-11

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

Jag såg CAG Consodens annons på Linkedin och blev intresserad. Jag var just då egentligen inte på jakt efter ett nytt jobb men ju mer jag läste om bolaget desto mer kände jag att detta var något jag bara var tvungen att veta mer om.

Rekryteringsprocessen var verkligen jättebra trots att samhället var nedstängt på grund av pandemin. Jag fick en väldigt god känsla redan från start då jag fick träffa både konsultchef, säljare och kommande kollegor. Deras olika perspektiv gav mig svar på mina frågor. Att redan från start få träffa sina framtida kollegor och få höra hur deras vardag ser ut var väldigt värdefullt.

Innehållsmässigt så kände jag mig trygg i vad som krävdes för rollen men att vara konsult var något helt nytt för mig så därför var jag extra glad att få svar på mina frågor. Jag fick ett väldigt bra intryck av CAG Consoden, väldigt snabbt!

Varför har du valt att gå från att vara anställd till att bli konsult?

Jag har arbetat i över 10 år och sett en hel del och därför vill jag få bidra med min kunskap i nya verksamheter och sammanhang. Jag är samtidigt övertygad om att jag kommer ha möjlighet att få lära mig massor av nya saker vilket jag ser fram emot.

Jag är ingen ”trygghetsknarkare” utan tycker det ska bli spännande att få träffa nya människor, se nya miljöer och få vara med och bidra.

“Jag vill träffa nya människor, se nya miljöer och vara med och bidra”
Maria Collin, Verksamhetsutvecklare och sjuksköterska CAG Consoden

Vilken är din specialistkompetens?

Jag är sjuksköterska i botten men har inte arbetat kliniskt på många år. Redan på min första arbetsplats hamnade jag i digitaliseringsarbete i och med att man bytte journalsystem och efter det så har jag fortsatt med IT-relaterat arbete. Jag har arbetat med både systemadministration, implementationsprojekt, införande av nytt journalsystem och lett en mängd projekt. 2017 bytte jag bransch till att arbeta med utveckling av ärendehanteringssystem inom olika vårdinstanser och hade kundansvar och arbetade med projektledning, kravhantering, processkartläggning, specifikationer och implementation av hela system.

Senaste åren har jag arbetat på Danderyds sjukhus och deras centrala IT-avdelning. Där har jag arbetat med och hanterat IT-relaterade krav från hela den kliniska verksamheten, utbildat nyanställda i vårdsystemen samt varit behjälplig med att bygga upp sjukhusets informatiska organisation. Jag har fått se många olika verksamheter, lärt mig kring förändringsledning och support. Det har breddat min syn och kunskap kring vårdkedjan rörande digitalisering inom Hälsa & Vård.

Utbildning är något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag har arbetat med mycket och som jag gärna fortsätter med. Jag tycker det är lika kul att genomföra en utbildning för en stor grupp nybörjare till att hålla workshops tillsammans med en mindre grupp specialister.

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

Jag brinner för projektledning och vill gärna fortsätta vässa de kunskaperna. Att få hjälpa en verksamhet att förenkla processer och frigöra tid med hjälp av digitalisering är alltid lika roligt och något jag hoppas jag får göra mer av i framtiden!

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Passion för utveckling: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala
Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm
Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Daniel Marmgård

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)76 119 48 58