Vi hälsar Marie Louise Rösiö välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-10-20

Vad fick dig att välja CAG Consoden?

I nästan hela mitt yrkesliv har jag arbetat inom försvarssektorn, både som yrkesofficer i flygvapnet med inriktning mot telekrig och ledningssystem och på FMV som projektledare och chef. Nu fick jag möjligheten att arbeta hos CAG Consoden med förmånen att arbeta mot hela försvarssektorn och från leverantörshåll.

Jag valde CAG Consoden för här finns både bredd och djup! Det finns en jämvikt mellan djupet och bredden när det gäller kompetens. Det gäller även inom hela koncernen CAG vilket är spännande. Jag har otroligt kompetenta medarbetare med gott renommé och det är inte ”bara” ett bolag där vi ska leverera utan det finns ett stort hjärta för det vi gör, både vad gäller våra medarbetare och kunder.

Jag blev kontaktad av VD Thomas Lorentzon och fick ett alldeles för spännande erbjudande för att tacka nej… Jag ser fram emot att få utvecklas, bidra till bra affärer och få utveckla våra kunder samt medarbetare. Det känns även bra att ha de andra försvarsinriktade CAG-bolagen nära vår affär.

Utöver min bakgrund som yrkesofficer har jag en civilekonomexamen, inriktad mot internationell handel, från Uppsala universitet. Jag har även tjänstgjort inom ramen för FN/NATO i Kosovo.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Det är en omvälvande resa vi har framför oss! Det råder det ingen tvekan om. Den resan vill jag vara med på och bidra till. Jag vill hjälpa till att utveckla svensk försvarsförmåga och stötta våra kunder inom försvarssektorn. Jag vill utveckla samarbetet med andra företag för att kunna rusta det svenska försvaret. Det finns ett behov inom exempelvis ledningssystem och flygvapnet och jag vill vara med på den digitala resan.

Jag vill fortsätta utvecklingen av CAG Consoden tillsammans med de andra bolagen inom CAG som jobbar inom försvarsområdet. Min bakgrund inom försvarssektorn, med hela försvarspaletten, tillsammans med min ekonomiexamen ger mig en bra bredd. Så, på sikt, vill jag kunna konsulta som rådgivare för att leda arbetet framåt inom försvarsområdet.

“Jag vill hjälpa till att utveckla svensk försvarsförmåga och stötta våra kunder inom försvarssektorn”
Marie Louise Rösiö, Affärschef Försvar CAG Consoden

Vilka fördelar ser du med CAG Consoden och vilka blir dina utmaningar?

Fördelen med CAG, utöver våra unika kompetenser, är förmågan att leverera teamleveranser till kund. Vi har hela spektrumet av specialistkompetenser allt, ifrån försvarskompetens till utvecklarkompetens vilket ger oss en unik position för att hjälpa våra kunder i deras leveranser. Vi är 10 dotterbolag, varav fyra har försvarsinriktning, och med den samlade kraften kan vi verkligen vara ledande.

Utmaningen ligger i att vi ska göra mycket inom försvaret på oerhört kort tid. Vi ska snabbt hitta nya arbetssätt och förhålla oss till den utökade försvarsbudgeten. Det gäller att inte få växtvärk – istället ska vi vara med på resan på ett sunt sätt och bidra till Sveriges försvarsförmåga!

Jag brukar säga att så länge vi har roligt på jobbet så gör vi alla ett bra jobb och då kan vi möta kollegor när de har sämre dagar. På CAG är det verkligen så! Känslan inom CAG är speciell och det är något som gör att jag trivs. Utifrån kan man tro att CAG är en ”torr” ingenjörskoncern, men här är vi seriösa och kompetenta med ett stort hjärta. Ett stort hjärta för medarbetarna, för kunderna och för varandra. Vi vet att vårt arbete gör skillnad och samtidigt lämnar vi ett stort samhälleligt avtryck. Vi får vara med och göra skillnad!

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Passion för utveckling: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala
Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm
Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Daniel Marmgård

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)76 119 48 58