Vi hälsar Mats Svalstedt välkommen till CAG

Livet på CAG, 2024-06-04

Vad fick dig att välja CAG Syntell?

Jag blev kontaktad av en tidigare klasskamrat från KTH som arbetar på CAG Syntell. Han berättade om de roliga och intressanta uppdragen de har och tyckte att jag borde träffa dem. Jag fick träffa konsultchefen och vi hade ett bra samtal där jag fick berätta mer om vad jag har för kompetenser, vad jag tycker är viktigt med ett uppdrag och vad jag gillar att göra. Då fanns det ett skräddarsytt uppdrag som det verkligen stod Mats på, och på den vägen är det.

CAG Syntell är ett mindre bolag så jag upplever att jag mycket snabbare har kommit närmre mina kollegor. Företaget har verkligen kompetenta och ambitiösa medarbetare och det smittar lätt av sig. Här finns människor som vill bidra och som är väldigt kunniga inom sitt område. CAG Syntell är en blandning av människor som är mycket kompetenta och som har roligt på jobbet!

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Min bakgrund är inom försvarssektorn där jag har arbetet som systemingenjör i ett och ett havt år.  Mitt nya uppdrag är också inom försvarsbranschen och jag kommer att arbeta med Model Based Systems Engineering (MBSE) och ta fram en modell för hela systemarkitekturen. När man arbetar med stora och komplexa system är det mycket som förändras längs vägen. Nya krav tillkommer och då gäller det att hålla modellerna levande och se hur förändringarna påverkar systemet och dess arkitektur. Att se hur förändringarna slår är viktigt och jag kommer att kontrollera arkitekturens helhet. Modellerna är vanligtvis lättare att förstå för kunden, speciellt då vi arbetar med väldigt tekniska och komplexa system.

Sedan är det intressant att få fortsätta arbeta inom försvarsbranschen för det är här det händer! Jag får vara med och göra skillnad.

“CAG Syntell är en blandning av människor som är mycket kompetenta och som har roligt på jobbet”
Mats Svalstedt, Systemingenjör

Vad ser du fram emot att lära dig mer om?

För mig är det betydelsefullt att få nischa mig än mer mot MBSE. Jag arbetar tillsammans med en mycket senior kollega inom MBSE och jag vill verkligen ta chansen och tanka ur all den kunskap som han besitter. På så sätt får jag lära mig ännu mer. Jag vill även fördjupa mig inom System Lifecycle Management-processen.

Vad gör du när du inte arbetar på CAG?

Jag gillar att vara aktiv! Jag gillar att befinna mig i min sambos stuga i norska fjällen och där blir det en hel del skidturer. Förra sommaren fick jag mig ett riktigt äventyr då jag gick över en glaciär i Norge, tillsammans med en sherpa. Annars gillar jag det mesta inom träning och sport. Jag har precis anmält mig till att börja spela divisionsfotboll.

Kontakta oss om du vill veta mer

Mattias Larsson

Affärsområdeschef Defence

CAG Syntell

+46 (0)70 625 91 11

Bolag: CAG Syntell

Grundat: 1994, del av CAG sedan 2022

Branscher: Försvar, offentlig sektor, industri och medtech.

Specialistområden: Systems Engineering, kravhantering, konfigurationsledning, integrerat logistikstöd, verksamhets­utveckling och utbildning.

Lasting impact: Vi bidrar till ett samhälle där tillgångar används på bästa möjliga sätt för att skapa en hållbar och säker framtid.

Adress: Sverigekontoret: Sandhamnsgatan 63C, 115 28 Stockholm & Norgekontoret: Arbins gate 2, Oslo.