Vi hälsar Per Svedenbring välkommen till CAG

Livet på CAG, 2023-11-23

Vad fick dig att välja CAG Arete?

CAG och jag har haft sporadisk kontakt under några år och först nu passade det att byta jobb. Jag har en gammal kollega, från en tidigare anställning, som arbetat på CAG Arete i 11 år. Han har pratat så gott om bolaget och påtalat flera gånger att jag borde byta bolag. Genom honom fick jag verkligen möjlighet att ställa raka och ärliga frågor om CAG Arete. Jag ville börja någonstans där jag har kollegor som arbetar med mer eller mindre samma saker som jag.

Jag fick träffa både konsultchef och VD inom loppet av en vecka och rekryteringsprocessen gick väldigt snabbt och smidigt vilket jag gillar. De gav mig svar på alla mina frågor och känslan för CAG Arete var och är mycket god!

Jag ser fram emot kollegor med samma inriktning, gemensamma konferenser och mycket kompetensutveckling.

Berätta mer om vad du ska arbeta med?

Jag började arbeta med SharePoint 2009. De sista åren har mitt fokus legat på Microsoft 365 med en självklar koppling till SharePoint, Teams och Onedrive. Jag kodar väldigt lite utan man ska se mig som en speaking partner till kunden, även om jag bygger många ”no-code-solutions” med inbyggd funktionalitet och utökning med t ex Power Automate. Jag ser till att kunderna får den bästa helhetslösningen för just dem. Microsoft 365 erbjuder allt och det gäller att välja de delar som ger kunden mest nytta utifrån deras behov och  samtidigt är förvaltningsbart. Kör inte M365 som det kommer! Det blir garanterat problem framöver.

Idag sitter jag i uppdrag hos tre kunder. De är kunder som har följt med mig till CAG Arete.

“Jag ser till att kunderna får den bästa helhetslösningen för just dem”
Per Svedenbring, IT-Specialist SharePoint och M365

Vad ser du fram emot att få lära dig mer om?

Microsoft 365 har en del som heter Microsoft Purview. Här finns delar som jag är oerhört nyfiken på. Mer specifikt är jag intresserad av Compliance och informationssäkerhet. I SharePoint och OneDrive kan du enkelt dela filer både med interna och externa användare. Då gäller det att veta vem som har behörighet till filen även efter delningen. Skulle filen hamna i fel händer ser Microsoft Purview till att den blir oläsbar eller liknande.

I januari ska jag gå en kurs i England som gör mig till en ”Information Protection Administrator Associate”. Förhoppningsvis klarar jag även certifieringen. Det ser jag verkligen fram emot!

Vad gör du när du inte jobbar på CAG?

Jag och min sambo odlar en hel del grönsaker i vårt orangeri. I december startas odlingen av tomater för att ha dem klara till våren. Det är ett stort intresse!

Jag brygger även eget öl. Det har jag gjort i 5 år. Mest blir det IPA, Stout, APA och Lager. Det är min sambos ”fel” som gav mig en damejeanne med ett färdigt kit som födelsedagspresent och sedan var jag fast! Intresset har verkligen växt och växt vilket är lite typiskt mig.

Som kuriosa kan jag berätta att jag är gammal musiker som spelade i Hollywood Indians på 80-talet. Cowboypunk helt enkelt. Vi fick till och med ett kontrakt med dåvarande Sveriges största skivbolag men tyvärr kom plattan på ”villovägar” när samarbetet avslutades. 😊 För ett år sedan hittades inspelningen. I och med vårt 40-årsjubileum 2023 släppte vi den digitalt på Spotify. Det finns andra roliga musikhistorier att berätta vid tillfälle.

Bolag: CAG Arete

Grundat: 1987, del av CAG sedan 2005.

Branscher: Bank, försäkring, handel samt offentlig verksamhet

Specialistområden: Systemutveckling Microsoft, BI/EPM-lösningar, Modern Workplace-plattformar och agilt ledarskap

Lasting impact: Det som driver oss alla på CAG Arete, är att ständigt utvecklas. Vårt mål är att alltid ligga i framkant av teknikutvecklingen för att kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt.

Adress: Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Helena Grimfors

Konsultchef

CAG Arete

+46 (0)73 415 93 50