Vi hälsar Sanne Torgersen välkommen till CAG

Livet på CAG, 2022-03-16

Varför valde du att börja på CAG Consoden?

Jag fick kontakt med dem genom en tidigare konsult från CAG Consoden. Jag blev nyfiken och kontaktade deras konsultchef Per Liljeström som berättade mer om bolaget och konsultrollen. Jag träffade flera från bolaget under några intervjuer och jag gick alltid därifrån med en ”warm fuzzy feeling”. Det kändes helt enkelt rätt och mitt intryck och känsla har hela tiden förstärkts.

I mitt första möte med VD Thomas Lorentzon så berättade han om viljan att bygga ett företag som arbetar inom försvar och samhällsutveckling och där vi gör stor samhällsnytta! Det är ju precis så jag själv ser på saken så jag kände direkt att här hamnar jag rätt.

Vad ser du fram emot att göra?

Det är att få bidra till utveckling av försvaret! Speciellt i dessa tider så känns det extra viktigt och oerhört motiverande. Min kompetens ligger inom systemutveckling, systems engineering, kravhantering och modellering så jag ser mig få både arbeta och utvecklas inom det tillsammans med mina nya kollegor och ute hos kund.

Vilken är din specialistkompetens?

Att skapa tydlighet i det jag gör inom systemutveckling är oerhört viktigt för mig och något jag ofta trycker på. Det handlar om att vi alla ska förstå varandra och prata om samma sak, vare sig det gäller funktion, materiel, modeller eller verksamhetskrav. Finns det en risk för missförstånd så tar jag gärna tag i att eliminera den risken. Mina främsta egenskaper är kommunikation och att få fram behoven för verksamheten. Det tycker jag är roligast och det är jag bra på. Det gäller ju även att ha en förståelse för det arv som finns inom alla organisationer och att vi har med oss det i vårt arbete och ändå kan hamna rätt.

Jag kommer senast från industrin där jag ägnat mig åt både verifiering och kravnedbrytning. Jag befann mig mellan slutanvändare och kodutvecklare, vilket gav mig förståelse för stor del av utvecklingsprocessen. Att orka ställa de jobbiga frågorna och vara lite lagom obekväm för att få användarnas och kundens önskemål att funka ihop med en implementation är en styrka jag tar med mig.

Vad betyder CAG-mottot ”Passion för utveckling” för dig?

Visuellt så är det en handfull personer som engagerat brainstormar framför en whiteboard. Det betyder att mitt team samarbetar och löser svåra problem tillsammans. Det är utveckling av system som underlättar en användares uppgift och det är utveckling av oss själva, som såväl individer som team.

Bolag: CAG Consoden

Grundat: 1997, del av CAG sedan 2020

Branscher: Försvar och Hälsa & Vård

Specialistområden: Systems engineering, informatik och systemutveckling

Passion för utveckling: CAG ger mig det lilla företagets delaktighet, och det stora företagets utvecklingsmöjligheter.

Adress: Kungsängsgatan 29, 753 22 Uppsala
Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm
Banérgatan 55, 115 53 Stockholm

Kontakta oss om du vill veta mer

Annika Rogneby

Sälj- och Marknadschef

CAG Group

Per Liljeström

Konsultchef

CAG Consoden

+46 (0)70 301 99 59